Алексадър Лазаров срещу Филип Краинович - анализи, очаквания и коефициенти

от в 12:00 на 29.09.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров ще излезе тази вечер на корта в зала "Арена Армеец" в опит да постигне първата си победа в основната схема на Sofia Open. Лазаров е бил част и от петте дсегашни издания на турнира, като през 2019-а година дори съумя да преодолее пресявките и ние всички се надяваме отново да разгърне безспорния си потенциал на най-голямата тенис сцена. Сега обаче изпитанието за българина ще бъде изключително сериозно, защото му предстои да се изправи срещу Филип Краинович, а нека заедно да поразсъждаваме какво трябва да направи Алекс, за да има шансове за успех.

Какво да очакваме от Филип Краинович?

Сърбинът е на 29 години и прави впечетление с таланта си още от ранна възраст, превръщайки се в един от най-перспективните млади състезатели. Самият Ник Болетиери сравнява младока с ранния Андре Агаси, защото вижда прилики в двуръкия бекхенд и желанието за ранно вземане на топката. Краинович обаче е съпътстван от множество травми, които му пречат да разгърне качествата си и към момента не може да се похвали с нещо повече от четирите си изгубени финала в ATP Тура, макар че един от тях беше на Мастърса в Париж.

Световният номер 37 е сред най-надарените технически състезатели и редовно можем да го видим в близост до мрежата, където притежава прекрасно докосване. Късите топки са друг много любим приом на балканеца, а те често почти не отскачат при съприкосновението си с корта, което ги прави водещ приом в неговия арсенал.

Балканецът определя обратния си удар за любим в своя арсенал, тъй като именно чрез него далеч по-често предприема атаките си и доминира в разиграванията. Няма как да не отчетем и отличните му качества на ретур, които му позволяват да връща с близо 30 процента повече от сервисите на своя опонент, сравнявайки показателите му със средните стойности на другите играчи.

Как може да противодейства Александър Лазаров?

Началният удар на Лазаров винаги е бил компонент, който го е отличавал от другите български тенисисти и го е правил конкурен в досегашните му участия в нашата столица. Четвъртата ни ракета притежава доста агресивен стил на игра, което е отличен атестат на закрити кортове и не трябва нито за миг да си помисля да сваля обичайните си оброти, защото сърбинът е далеч по-стабилен при размените от дъното на корта.

Българинът може да си служи отлично със слайса, тъй като той лети бързо и ниско при подобни условия и със сигурност ще създаде проблеми на противника, а фокусът на нашето момче трябва да бъде насочен към форхенда на Краинович. Точно от тази страна идват повечето проблеми за фаворита и макар да го играе на високо темпо, то той рядко го пласира в близост до линиите и е крайно неубедителен, когато му се наложи да го отиграва по правата.

Родният ни представител ще се нуждае от силен старт в срещата, защото съперникът му определено е сред ментално колебливите тенисисти, така че може да се почувства под сериозна заплаха, ако се окаже догонващ рано в резултата. Също така Алекс трябва да играе малко по-навътре встъпил в корта от обикновено, предпазвайки се от ударите на бившия финалист в зала "Берси", които често са с крайно различна дълбочина и по този начин Лазаров ще може да диктува хода на точката и да бъде готов за евентуално изненадващо продължение от другата страна на мрежата.

Очаквания и коефициенти

Очаквам нашето момче да е пределно мотивирано, след като Мико вече постигна една победа в турнира и със сигурност вдъхна увереност у останалите ни представители. Българинът неведнъж е показвал най-доброто от себе си при подобни предизвикателства и се надявам да ни изненада приятно, както се и случи в двойковия сблъсък между България и Великобритания за ATP Cup.

Букмейкърите застават изцяло от страната на Филип Краинович, чиито шансове за успех са оценени на 1.10, докато ставката за Алекс Лазаров показва 8.00, само че тези предварително прогнози по никакъв начин не дават гаранции за нищо и за нас остава да подкрепим четвъртата ни ракета, като мачът отново ще бъде наличен на обичйните линкове в Tennis.bg!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алексадър Лазаров срещу Филип Краинович - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | александър лазаров | анализи и превюта | бгтенис | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook