Александър Донски е на полуфинал на международния турнир за мъже „Санта Марина Къп“ в Созопол

от в 09:19 на 11.05.2019
В
Александър Донски се класира за полуфиналите на международния турнир за мъже „Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, който се провежда на Тенис център „Санта Марина" в Созопол. Другият български представител в четвъртфиналите Александър Лазаров отпадна, а двамата в тандем достигнаха до финала на двойки.

Александър Донски победи на четвъртфинал Никита Мащаков (Украйна) с 6:3 7:6(7) в продължил близо два игрови часа мач, който започна със закъснение поради мокри кортове и бе прекъснат поради дъжд за около час в края на първия сет. Българинът, който записа общо 6 аса, запази концентрация и затвори мача в два сета.

Съперник на Донски за място във финала ще бъде поставеният под №5 в схемата Шалва Джанашия (Русия), отстранил днес Александър Лазаров с 6:3 4:0 и отказване на българина поради заболяване. В другия полуфинал поединично ще играят водачът в схемата Алтуг Челикбилек (Турция) и поставеният под №4 Кристиан Лозан (Русия).

За 20-годишния Александър Донски класирането за полуфиналите на „Санта Марина Къп" е първото в кариерата му достигане до тази фаза на турнир за мъже от календара на Международната федерация по тенис ITF. Той вече си осигури и 30 точки за въведената от тази година ранглиста на ITF за мъже.

Александър Донски и Александър Лазаров се класираха за финала на двойки на турнира в Созопол. Двамата победиха днес турците Алтуг Челикбилек и Сарп Агабигун с 6:3 1:6 10:3 и ще спорят утре за титлата срещу Васил Кирков и Алек Адамсън (и двамата от САЩ), отстранили на полуфинал Мартин Димитров и Диан Недев с 6:1 6:3.

„Санта Марина Къп" – първият международен турнир в България за годината от този ранг – е поредното състезание от богатия календар на Тенис център „Санта Марина". В предните седмици тук се проведоха държавни турнири от календара на БФТ за юноши и девойки до 18 г., както и за мъже и жени, и турнир от веригата „Киндер+". През есента комплексът ще е домакин на още три големи международни състезания – до 14 г. от календара на европейската федерация Тенис Европа, до 18 г. от календара на ITF и за жени с награден фонд също 15 000 долара. Календарът на Тенис център „Санта Марина" се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 40 престижни национални и международни състезания, над 600 състезатели от повече от 50 страни са взели участие в турнирите в Созопол

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Донски е на полуфинал на международния турнир за мъже „Санта Марина Къп“ в Созопол В

Коментари





Следвайте ни в Facebook