Александър Лазаров и Пламен Милушев преодоляха първия кръг на „Санта Марина Къп“

от в 10:02 на 08.05.2019
В
Четвъртото издание на международния турнир по тенис за мъже „Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, който е включен в календара на Международната федерация по тенис ITF, започна на Тенис център „Санта Марина" в Созопол. Това е първият турнир за мъже от този ранг у нас за годината и идеална възможност за българските тенисисти да печелят точки за новата ранглиста на ITF за мъже съгласно новите правила за международния календар.

Голям брой от добрите български състезатели взимат участие в турнира. Сред фаворитите за титлата са поставените под №2 Александър Лазов и под №3 Александър Лазаров, сред участниците в основна схема са и държавният шампион за мъже в зала Габриел Донев, Александър Донски, получилите „уайлд кард" Диан Недев, Вениамин Нив и Пламен Милушев, който спечели държавния турнир тук миналата седмица.

На турнира в Санта Марина играят също състезаващите се за Германия Милен Янакиев и за САЩ Васил Кирков. Поставен под №1 в схемата е Алтуг Челикбилек (Турция). Надпреварата се провежда съгласно правилата на ITF с основна схема за 32 състезатели и 16 двойки и квалификация за 32-ма. Главен съдия е Веселина Донева. Шампионът ще спечели около 1900 евро от наградния фонд и 100 точки за новата ранглиста на ITF, на финалиста се полагат съответно около 1100 евро и 60 точки и т.н.

В първия ден на основната схема двама българи спечелиха срещите си и се класираха за осминафиналите. Александър Лазаров победи убедително Сарп Агабигун с 6:2 6:4 за по-малко от час и половина, а в двубоя между две от „уайлд картите" Пламен Милушев се наложи над Диан Недев с 6:2 6:2. Останалите български представители в основната схема ще започнат участието си утре.

Сред тях са и двама наши тенисисти, преодолели успешно квалификациите. Мартин Димитров отстрани последователно Румен Андреев с 6:1 6:1 и Виктор Гуревич (САЩ) с 6:2 6:3, а Леонид Шейнгезихт надигра Христо Валеов с 6:4 6:1 и Винсентиу Никулеску (Румъния) с 6:0 6:3. В последния кръг от квалификациите отпадна младият Любослав Иванчев, който обаче взе по този начин 1 точка за мъжката ранглиста на ITF.

„Санта Марина Къп" е поредното състезание от богатия календар на Тенис център „Санта Марина" през тази година. В предните две седмици тук се проведоха държавни турнири от календара на БФТ за юноши и девойки до 18 години, както и за мъже и жени, и турнир от веригата „Киндер+". През септември и октомври комплексът ще е домакин на още три големи международни състезания – до 14 години от календара на европейската федерация Тенис Европа, до 18 години от календара на ITF и за жени с награден фонд също 15 000 долара. Календарът на Тенис център „Санта Марина" се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 40 престижни национални и международни състезания, над 600 състезатели от повече от 50 страни са взели участие в турнирите в Созопол.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Лазаров и Пламен Милушев преодоляха първия кръг на „Санта Марина Къп“ В

Коментари





Следвайте ни в Facebook