Александър Зверев и Давид Гофен продължават напред след четирисетови победи

от в 00:12 на 03.09.2020
Петър Колев



Александър Зверев се класира за третия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем US Open след победа в четири сета над младата надежда на САЩ Брандън Накашима. Това бе първа среща между двамата, а младият американец показа, че определено го очаква бляскаво бъдеще. В следващия кръг на надпреварата германецът ще срещне победителя от мача между Адриан Манарино и Джак Сок.

Срещата започна равностойно, като и двамата тенисисти не изпитваха затруднения на сервис. Зверев беше първият, достигнал до точки за пробив, но не съумя да материализира нито един от трите си шанса. С напредването на частта Накашима ставаше все по-конкурентен в сервис геймовете на германеца, но не успяваше да осъществи нещо значимо. Водейки с резултат 40:0 в единадесетия гейм, американецът допусна пет последователни непредизвикани грешки и инкасира късен пробив. Германецът затвори частта от сервис без особени проблеми за 7:5.



Вторият сет не предложи пробиви - единствените възможности за брейк се откриха пред световния №223, но те останаха нереализирани благодарение на добре пласирания сервис на Зверев . Достигна се до тайбрек, в който американецът набързо поведе с 5:0. Пред него се откриха три сет пойнта, но германецът ги спаси след отлични сервиси и невероятен пасинг шот от форхенд. От своя страна Накашима спаси точка за спечелване на сета на Зверев с превъзходен бекхенд уинър. Поставеният под №5 се пропука, допускайки двойна грешка на сет пойнт за противника и по този начин американецът изравни сетовете - 7:6(8).



Зверев значително покачи нивото си както от сервис, така и от ретур. Възползвайки се от непредизвиканите грешки на своя съперник в четвъртия гейм, бившият световен №3 реализира пробив за 3:1. До края на частта изненади нямаше и така Зверев поведе в отделните части след 6:3. Разликата в класите на двамата тенисисти си пролича в четвъртия сет, когато нивото на Накашима рязко се понижи, а германецът започна да играе много по-вдъхновено. Той реализира три пробива, за да достигне до крайната победа след близо три часа игра на корта - 7:5 6:7(8) 6:3 6:1.



Своето място в третия кръг на надпреварата намери и поставеният под №7 Давид Гофен, който надделя над първата ракета на Южна Африка Лойд Харис в четири части. В първия сет пробиви нямаше и логично се достигна до тайбрек. В него белгиецът показа по-голямо хладнокръвие и поведе в отделните части след 7:6(8). Вторият сет започна колебливо за сервиращите, които инкасираха пет последователни пробива. Южноафриканецът беше първият, затвърдил успешно своя брейк, и не допусна изненада до края на сета - 6:4.



Световният №95 не успя да бъде конкурентен на съперника си в третата част. Гофен реализира два пробива и не допусна рибрейк, за да поведе в отделните части след 6:1. Въпреки че подобри нивото си в четвъртия сет, Харис отново не съумя да направи нещо по-значимо от ретур. Световният №10 реализира късен пробив и осъществи четвъртия си мач пойнт след близо три часа игра на корта за крайното 7:6(8) 4:6 6:1 6:4. В следващия кръг Гофен ще срещне намиращия се в страхотна форма Филип Крайнович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Зверев и Давид Гофен продължават напред след четирисетови победи Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook