Александър Зверев постигна нова експресна победа и все повече се доближава до мечтания трофей

от в 22:27 на 02.09.2021
Георги Евстатиев

Александър Зверев игра страхотно и напълно заслужено елиминира Рамос Виньолас с 6:1 6:0 6:3. Германецът беше пълен господар на случващото се на корта и не остави никакви шансове на испанския си противник. По този начин четвъртият поставен постигна 13-а поредна победа. Зверев демонстрира отлично постоянство последния месец, в който спечели златен олимпийски медал и титлата от Мастърс турнира в Синсинати.

Първата част започна по чудесен начин за Зверев. Германецът от самото начало показа решителна игра, която му помогна да пробие още първото подаване на съперника. Това донесе необходимото самочувствие на четвъртия в света, който до края на сета даде само един гейм на Виньолас, и записа частта на сметката си за 22 минути игра.

Вторият сет мина изцяло под диктовката на Зверев. Финалистът от предишното издание на надпреварата се придвижваше отлично на корта, а същевременно показа много стабилен и агресивен тенис. Германецът правеше уинър след уинър и не позволяваше на испанеца да разгърне играта си. Представянето на двамата даде отражение и на резултата, като всички геймове бяха спечелени от 24-годишния тенисист.

Поредицата от 13 спечелени гейма на Зверев беше прекъсната в третия сет. Това обаче беше единствената хубава новина за Рамос Виньолас, който отново рано допусна пробив, а в същото време не можеше да се противопостави на сервиса на опонента си. Въпреки това испанецът показа по-голямо желание и успя да се представи достойно. Зверев ще се надява да пренесе великолепната форма, в която се намира, и в следващия мач, където очаква победителя от Джак Сок - Александър Бублик.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Александър Зверев постигна нова експресна победа и все повече се доближава до мечтания трофей Георги Евстатиев
Теми:  
us open | александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook