Александрина Найденова загуби финала в Бразилия

от в 23:02 на 30.07.2016
Теодор Кафеджиев

Александрина Найденова загуби финала на ITF турнира на твърди кортове в бразилския град Кампош До Жордао с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 6 Найденова, която игра на финал на сингъл след 15-месечна пауза, отстъпи в спора за титлата пред третата в схемата Даниела Сегел (Чили) с 5:7, 6:4, 5:7.

Двубоят беше изключително оспорван и продължи 2:50 часа. 24-годишната българка пропиля пасив от 4:1 в първия сет. Съперничката й изравни, след което направи решаващ пробив в 11-ия гейм. Във втората част Найденова изоставаше с 1:3, но успя да изравни сетовете, след като взе подаването на съперничката си за 6:4. Сегел направи пробив в деветия гейм на третия сет, с който поведе с 5:4.

Българката успя да си върне пробива, но допусна нов в 11-ия гейм. След това тенисистката от Чили успя при свой сервис да приключи мача.

Найденова си осигури 30 точки за световната ранглиста. Тя не успя да завоюва първа титла от края на януари миналата година в Шарм Ел Шейх (Египет) и общо осма в кариерата си в състезанията от тази категория.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Александрина Найденова загуби финала в Бразилия Теодор Кафеджиев
Теми:  
александрина найденова

Коментари





Следвайте ни в Facebook