Александър Донски е 1/4-финалист на турнир във Франция!

от в 17:36 на 16.09.2021
Диана Андреева

Александър Донски се класира за 1/4-финалите на турнира от серията ITF в Плезир с награден фонд от 25 хиляди. Българинът победи във втория кръг Робин Бертранд от Франция с рутинното 6:3 6:3. В първата си среща световният номер 622 се наложи над друг представител на домакините, а именно Куентин Робер, което е и причината местните почитатели да не са щастливи, че следващият опонент на Донски отново се състезава под флага на Франция. 

Донски започна убедително още от началото и набързо поведе с 3:0 в първия сет. Без никакви колебания той запази преднината си до края и съумя да открие общия резултат в своя полза. Във втората част нещата се развиваха доста равностойно, преди при 2:2 българският национал изцяло да пое контрола в свои ръце и с помощта на два пробива, той затвори мача в своя полза за 1 час и 34 минути.

С успеха Донски си осигури 3 точки за световната ранглиста и 730 долара, а макар и следващият му мач със сигурност да се очертава сериозно препятствие, той има възможност да достигне напред, в случай, че задържи високото си ниво на игра. 

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Донски е 1/4-финалист на турнир във Франция! Диана Андреева
Теми:  
ITF | александър донски

Коментари





Следвайте ни в Facebook