Александър Лазаров не успя да се класира за полуфиналите в Скопие

от в 14:19 на 04.06.2021
Владислав Риждов

Националът за "Купа Дейвис" Александър Лазаров остана на крачка от полуфиналите на фючърс надпреварата в Скопие, Македония. Българинът отстъпи в последователни части на Далибор Свърчина с резултат (5)6:7 5:7.

Първият сет бе доста оспорван, като 18-годишният Свърчина повеждаше на три пъти с пробив преднина, но Лазаров всеки път успяваше да възстанови паритета. Последвалия тайбрек също бе доста завързан. Свърчина започна с преднина от 3:1, но отново не можа да задържи аванса си и Алекс направи пълен обрат, повеждайки с 4:3, ала не успя да се доближи до успеха в частта, печелейки едва една от следващите пет точки.

Двамата продължиха с обратите и във втория сет. След като се справиха с точки за пробив в откриващите си сервис геймове, а след това младия чех пое инициативата. Въпреки че поведе с 3:1, Свърчина отново демонстрира колебанията си в това да задържи преднината си и само за няколко минути Лазаров се добра до пълен обрат в резултата. Сервирайки за сета обаче родният ни представител пропиля три сетбола и предаде подаването си. Вдъхновен отново да е в битката за сета, световния номер 746 спечели следващите два гейма, а с това сложи и точка на спора. Това бе седма поредна победа за тийнейджъра без да загуби сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Лазаров не успя да се класира за полуфиналите в Скопие Владислав Риждов
Теми:  
александър лазаров | бг тенис | тенис турнир в скопие | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook