Александър Лазаров: Този турнир промени всичко, конкурентен съм на топ 150

от в 18:31 на 08.02.2019
Мария Петрова

Националът на България за "Купа Дейвис" Александър Лазаров заяви, че участието му в турнира по тенис от сериите АТП 250 в София е променило изцяло плановете за бъдещата му кариера. Държавният шампион на открито Лазаров стартира с "уайлд кард" от квалификациите, а след две победи в тях той влезе в основната схема, където загуби от един от идолите си Фернандо Вердаско (Испания).

"За мен лично този турнир промени всичко. Допреди няколко дни нямах класиране в световната ранглиста на АТП. Усетих, че това което съм вложил като труд в тренировките се отплаща и съм конкурентен на играчи от топ 150 в света. Не съм имал възможност да играя срещу такива тенисисти, а победите над тях ми дават самочувствие и увереност", коментира Лазаров.

Той призна, че след мача с Вердаско е получил съвети от опитни испанец за бъдещата си кариера, макар че не пожела да конкретизира. "Отказах планираните "Фючърси", които бях заявил след София. Фернандо ми даде съвети как да се подготвям и къде да участвам. През следващия месец има серия от турнири "Чалънджър" в Италия и Франция, където смятам да се включа. Знам, че в тях ще бъде много трудно, но това е следващото ниво", каза той.


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Александър Лазаров: Този турнир промени всичко, конкурентен съм на топ 150 Мария Петрова
Теми:  
sofia open новини | александър лазаров | тенис | тенис бг | тенис бг sofia open | тенис новини

Коментари
Следвайте ни в Facebook