Александър Лазаров триумфира с най-голямата титла през своята кариера!

от в 10:02 на 02.08.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров се поздрави със своята първа титла за сезона и общо четвърта през професионалната си кариера на сингъл. Българинът завоюва трофея на надпреварата от категория M25 в грузинския град Телави, като досега родният ни представител не е триумфирал с по-престижно отличие, а любопитна подробност е, че Лазаров достига до втора купа именно в Грузия.

Алекс не срещна никакви проблеми във финалния двубой, където негов опонент беше местния представител Александре Метревели. Нашият сънародник спечели с лекота първата част, в която отмъкна на два пъти противниковото подаване и изглеждаше само въпрос на време да се поздрави с крайната победа. Грузинецът пък изпитваше известни физически проблеми и реши да прекрати съпротивата си в началото на втората част, тъй като инкасира ранен пробив и неговите сили не бяха достатъчно, за да търси направата на обрат. - 6:2 1:0 ( и отказване на Метревели).

Така нашето момче печели турнир за пръв път от 2019-а година, а успехът ще му донесе сигурно завръщане в световния топ 500.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Александър Лазаров триумфира с най-голямата титла през своята кариера! Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook