Александър Лазаров: Здравата работа, която полагам се отплаща

от в 15:18 на 04.01.2020
Димитър Беловски

Героят от вчера несъмнено се казва Александър Лазаров. Световните медии говорят за представянето на 22 – годишният българин, който се справи перфектно в двубоя си на двойки с Григор Димитров и показа солиден тенис. Той игра ключова роля в мача и така нашите момчета победиха Джо Солсбъри и Джейми Мъри

„Първите ми мисли за мача бяха просто да не ме е срам от себе си, да не злепоставя Григор. Това беше намерението ми. Не мислех, че можем да спечелим,“ сподели Лазаров пред ATP.

„Опитах се да бъда колкото се може по – събран, защото знаех, че ако им дам шансове, те ще се възползват. Просто бях фокусиран върху ударите без значение какво се случва и кой стои от другата страна на мрежата. Просто исках да изиграя добро воле и ако те спечелят точката, нека да я спечелят. Тези момчета на топ ниво, а Джейми дори е печелил титли от Шлема. Гледал съм ги по телевизията и да играя срещу тях е просто великолепно, а както остава и да спечеля срещу тях. Здравата работа, която полагам се отплаща,“ продължи Лазаров.

Българите постигнаха победа в 2:46 след полунощ, като относно това Лазаров каза: „ Беше лудост. В един момент просто не знаех колко е часът. Но съм благодарен на хората, които бяха тук до толкова късно, защото не е лесно да си на корта цял ден и да подкрепяш през цялото време играчите. Беше страхотно, наистина.“

Без съмнение българинът е получил много съобщения от своите фенове, но той призна, че не могъл да отговори на всички.

„Загубих им бройката честно казано и, за съжаление, не успях да отговоря на всички, но ще се реванширам по някакъв начин.“

Григор и Лазаров досега не бяха играли заедно. Третата ни ракета е благодарен на Димитров, който му е помагал да премине през моментите на напрежение.

„Невероятно е… да имаш шансът да се учиш от такъв играч е просто страхотно. Той е един от най –големите професионалисти, които съм виждал в тура и е много лесно да видиш върху какво трябва да работиш.“

„Опитвам се да свикна с голямата сцена. Подкрепата, която получаваме от българите е невероятна, невероятно е да видиш колко добре се разбираме и как се забавляваме. Работата все още не свършена, имаме няколко мача. Ще дадем най – доброто и се надявам, че утре ще се представим добре и спечелим отново“.

Българинът говори и за момента, в който изоставаха с 7:9 точки в тайбрека на третия сет, но успяха да обърнат и да победят.

„Мисля, че им показахме, че мача не е свършил, докато рефера не каже, че мача е приключил. Повечето хора при 7:9 си казват: „Играха добре, но не достатъчно.“ Ние се борихме до самия край, понякога успяваш, понякога – не. Но поуката от цялата история е никога да не се предаваш и да играеш до последната точка. Това е, което искам всички хора да запомнят, защото не е възможно да успееш ако не се бориш до край,“ завърши Лазаров.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Лазаров: Здравата работа, която полагам се отплаща Димитър Беловски
Теми:  
atp cup | александър лазаров

Коментари





Следвайте ни в Facebook