Александър Зверев детронира Федерер в Хале

от в 15:18 на 18.06.2016
Теодор Кафеджиев

19-годишният суперталант Александър Зверев детронира Роджър Федерер на един от любимите му турнири - АТР 500 в Хале. Германецът се наложи в полуфиналите на надпреварата след 7:6(4), 5:7, 6:3 за два часа игра.

Така от началото на сезона Федерер остава без нито една титла. В неделния финал световният №38 Зверев пък ще има шанс да спечели първия си трофей при професионалистите срещу ветерана Флориан Майер. Другият местен представител изненадващо победи Доминик Тийм с 6:3, 6:4.

До момента Федерер бе печелил осем пъти надпреварата в Хале при 14 участия.

Зверев се превърна в първия тийнейджър с победа над играч от топ 5 за 2016-а година. За последно това стори миналата година 18-годишният Борна Чорич в Дубай срещу Анди Мъри. От своя страна Федерер не бе губил от толкова млад опонент от 10 години насам.

В първия сет Зверев загуби само четири точки на свой сервис и се стигна до тайбрек. Там той взе мини-пробив за 3:1 и го задържа за крайното 7:4 точки. След почивката двамата отново печелеха убедително геймовете си до самия край. Федерер все пак успя да вземе надмощие като проби за 6:5 и изравни резултата.

По време на третия сет Зверев се измъкна от критична ситуация да спасява две точки за пробив, а след това на свой ред взе подаването на швейцареца, за да спечели с 6:3.

Успехът на Зверев му донесе първа победа над състезател от топ 10, втори финал в кариерата и място в топ 30 от следващата седмица. Финалът Зверев е в неделя от 16,00 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Зверев детронира Федерер в Хале Теодор Кафеджиев
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook