Александър Зверев не срещна колебания срещу Куери и започна с успех в Ню Йорк

от в 21:02 на 31.08.2021
Диана Андреева

Александър Зверев се намира в една от най-добрите серии в своята кариера. Германецът се поздрави със своята 12 поредна победа след убедителен успех с 6:4 7:5 6:2 над представителя на домакините Сам Куери. Зверев все още не е наясно с името на следващия си противник, като то ще стане ясно след края на мача между Лука Пуй и Алберт-Рамос Виньолас.

Преди почти един месец Зверев записа може би най-значимия си успех някога до момента, тримфирайки на Олимпийските игри в Токио със златен медал. Това сякаш вдъхна огромна доза увереност на младия състезател, който показва наистина класен тенис. Саша не се поддаде и на редицата скандали по свой адрес, които се развиват в социалните мрежи заради бившата му приятелка, ами избра да се съсредоточи изцяло върху любимия си спорт. 

Шампионът на Western and Southern Open 2021 се нуждаеше от известно време, за да намери ритъма си. Първоначално срещата бе наистина равностойна, като двамата състезатели безпроблемно преминаваха през собствените си подавания, а това запази паритета в геймовете до самият край. Напрежението обаче бе ключовото за изхода на сета, защото пробив при 4:4 пречупи Куери и той допусна да изостане в общия резултат. 

Аналогично се разви и втората част, а този път пробивът в полза на Зверев дойде дори още по-късно, ала това не бе важно за германеца, тъй като той увеличи преднината си с 2:0 сета. Това изцяло погаси мотивацията на Куери да зарадва своите сънародници по трибуните. Сам започна да допуска далеч повече непредизвикани грешки от основна линия, а началният му удар също не бе толкова ефективен, колкото в началото на срещата. Без никакви колебания Саша сложи край на двубоя, продължавайки уверено към следващия етап. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Зверев не срещна колебания срещу Куери и започна с успех в Ню Йорк Диана Андреева
Теми:  
us open | александър зверев | сам куери

Коментари





Следвайте ни в Facebook