Александър Зверев отново е на финал в Кьолн

от в 23:32 на 24.10.2020
Диана Андреева

Александър Зверев зарадва родната публика и за втора поредна седмица е на финал в Кьолн! Независимо от трудното си начало, Саша не допусна да отстъпи на младия италианец Яник Синер и след 7:6(3) 6:3 сложи край на срещата в своя полза.

Утре в спор за титлата Зверев ще се изправи срещу победителя измежду Феликс-Оже Алиасим, с котото играха на финала през миналата седмица отново на същите кортове в Кьолн, или световния номер девет Диего Шварцман, с когото за последен път се срещнаха в Ню Йорк по вреем на US Open 2019.

Въпреки че показа доста слаба игра в миналите си два мача, където записа две трудни трисетови победи, днес Зверев почти не грешеше и щом успя да свикне с ритъма на игра на своя опонент, изцяло пое инициативата в разиграванията, контролирайки срещата до самия и край, благодарение на което след по-малко от два часа, отстрани Яник от надпреварата.

Синер от своя страна не успя да разгърне целия си потенциал, като италианецът започна много добре срещата и дори поведе с 4:1 и сервиваше за 5:2, когато сякаш нещо изцяло се промени в играта му. Яник грешеше топка след топка, а началният му удър също го "изостави", което му попречи да окаже каквато и да е съпротива на световния номер седем и така той предаде срещата, оставайки на крачка от финала.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Александър Зверев отново е на финал в Кьолн Диана Андреева
Теми:  
александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook