Александър Зверев пред Tennis.bg за раждането на дъщеря си и очакванията на RG

от в 19:58 на 28.05.2021
Диана Андреева

Нашият екип разполага с възможността да участва в предварителните пресконференции на Ролан Гарос 2021 и точно затова се възползва от възможността да задава интересни въпроси на състезателите в Тура. Днес мидийна изява направи и финалистът на US Open 2020 Александър Зверев, който отдели време да разкажа малко повече за очакванията и емоциите си преди началото на турнира:

Когато спечели в Мадрид каза, че ще празнуваш за точно 30 секунди, затова искам да знам колко време би отбелязвал титлата в Париж?
- Турнирът в Мадрид винаги е последван от BNL D'Italia, затова нямаш време да си почиваш, защото е нужно директно да отпътуваш. След финала си поръчахме Макдоналдс и изпихме по чаша вино с моя екип. Но при трофей от Големия шлем празненствата безспорно ще бъдат далеч по-големи.

Макар и да ти е една силно неприятна тема, бих искал да те върна няколко месеца назад. Във финалния мач на US Open Доминик Тийм те надигра в пет сета, но с какво той бе по-добър?
- Този мач беше отдавна, но все още е неприятна за мен тема, защото пропилях страхотна възможност. Доминик смени тактикага си след края на втория сет, докато аз се сринах психически, защото пропилях златни възможности. Но погледнато от друга гледна точка, Тийм заслужаваше тази победа. Той е един от най-талантливите представители на нашето поколение и независимо, че не съм щастлив от развоя на мача, беше заслужен успех.

Преди няколко месеца стана баща за първи път. Мотивира ли те това допълнително и влияе ли по някакъв начин върфу представянето ти на корта?

- Радвам се, че дъщеря ми я има, но това не оказва никакво влияние върху представянето ми в Тура. Винаги съм бил мотивиран да се представям възможно най-добре на корта.

Как се чувстваш когато даваш интервюта и какво не ти харесва в медийните изяви?

- Наоми е жена, която много уважава себе си и щом е взела решение, че медийните изяви не й влияят добре, значи е правилна постъпка. Вярвам, че трябва да се уважаваме помежду си - атлетите и журналистите. Понякога действително интервюиращите прекрачват някои граници и забравят, че ние също като тях сме хора и имаме чувства. Независимо че сме известни личности, трябва да бъдете внимателни.

Дълго време бе изправен пред сериозни затруднения във формата 3 от 5, но през миналата година промени тази статистика, достигайки до финала на US Open, където остана на крачка от трофея. Чувстваш ли се готов да направиш тази последна крачка, като се има предвид убедителните ти изяви на клей през сезона?

- Разбира се, целта ми през 2021 е да спечеля титлата на Ролан Гарос, но както можете и сами да се досетите, затова са тук всички тенисисти. Ще дам всичко от себе си, съсредоточавайки се върху всеки мач поотделно, но не знам до къде ще достигна. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Александър Зверев пред Tennis.bg за раждането на дъщеря си и очакванията на RG Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | интервю | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook