Александър Зверев се поздрави с първи успех в кариерата си в Синсинати

от в 01:10 на 19.08.2021
Диана Андреева

Александър Зверев намери място в 1/8-финалите на Мастърс турнира в Синсинати! Германецът надигра Лойд Харис в последователни сетове - 7:6(3) 6:2 и така продължава уверено напред към следващия етап. В спор за място сред последните осем Саша ще се изправи срещу световния номер 93 Гидо Пея, който по-рано днес изненада Фабио Фонини.

Това е първата победа на германския състезател до момента в кариерата му на този турнир. Макар и да звучи необичайно, имайки се предвид, че е взимал участие в надпреварата общо шест пъти, Саша до днес никога не бе печелил мач тук. Четири сезона подред той е част от топ 10 на световната ранглиста, но така и не успява да преодолее откриващия си двубой или поне така беше до сега.

Играта на Зверев през днешния ден бе повече от убедителна, особено през втория сет. Макар и да се нуждаеше от известно време, за да се приспособи към условията на игра, Саша все пак бе по-постоянният тенисист на корта и това се отрази най-вече на резултата в тайбрейка. В крайна сметка световният номер пет успя да намери правилната стратегия срещу този си опонент и възползвайки се от прибързаните му отигравания и недообмислени на моменти решения, той се поздрави с крайната победа за малко над един час и 16 минути. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Зверев се поздрави с първи успех в кариерата си в Синсинати Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | лойд харис | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook