Александър Зверев спечели титлата в Кьолн II

от в 22:24 на 25.10.2020
Диана Андреева

Александър Зверев отново триумфира на турнира в Кьолн! В днешната среща германският тенисист беше безпощаден, давайки на своя опонент Диего Шварцман само 3 гейма, за да може след 6:2 6:1 да затвори и последния мач на турнира в своя полза.

По този начин Зверев записа осма поредна победа в германския град, тъй като през миналата седмица отново достигна до трофея, след успех над младия канадец Феликс-Оже Алиасим. Въпреки трудното си начало в надпреврата, където Саша беше на косъм от загубата както в първия, така и във втория си мач, световния номер седем рязко вдигна нивото си на игра, благодарение на което достигна до 13-та титла в кариерата си.

По време на днешния мач Шварцман не успя да оправдае очакванията към себе си, като той така и не съумя да намери подходящия ритъм в срещата. Сервисът на аржентинеца не беше достатъчно ефективен, което в комбинация с колеблива игра от дъното на корта и доста грешки на мрежата, не позволиха на Диего да окаже каквато и да е съпротива на своя опонент, предавайки се след 70 минути на корта.

Саша от своя страна бе почти безгрешен. Германецът играеше много агресивно от основна линия, както и се придвижваше почти перфектно по корта, благодарение на което изцяло контролираше разиграванията в мача. 

През първата част двамата започнаха много равностойно срещата, като Диего дори беше една идея по-добър в откриващите няколго гейма, ала пробив за 3:2 в полза на Саша сякаш изцяло промени нещата. Независимо че имаше точка за рибрейк, Шварцман много свали нивото си на игра и след нов брейк предаде сета.

Във втората част стана ясно, че на аржентинеца ще му бъде много трудно да се завърне в мача още след първите няколко точки. За съжаление на феновете си, след като измъкна откриващото си подаване, Шварцман не спечели нито гейм повече и по този начин предаде мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александър Зверев спечели титлата в Кьолн II Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | диего шварцман | кьолн 2

Коментари





Следвайте ни в Facebook