Алиасим и Буста откриха победоносно кампаниите си в Рим!

от в 18:06 на 09.05.2021
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим не се радва на особено успешен клей сезон, като отпадна на старта и на двете надпревари, които досега се бяха провели на червени кортове, но канадецът най-после успя да запише първи успех на такова ниво върху сгурията. Младокът се наложи трудно над Филип Крайнович с 6:3 6:7(5) 6:4, макар че бе на път да пропилее сериозна преднина в резултата.

Световният номер 20 стартира срещата вдъхновено и спечели цели шест от последните седем гейма в първата част, за да я прибави към актива си. Силните изяви на Алиасим продължиха и във втория сет, където той сервираше на много високо равнище, което му даваше нужното спокойствие да бъде агресивен на посрещане, а скоро геймовете станаха 5:3 в полза на възпитаника на Тони Надал.

Крайнович обаче не се предаде, като намери сили да достигне до тайбрек, където показа по-здрави нерви и така всичко щеше да се реши в трета част. Там брейковете не бяха никаква рядкост, само че по-високоранкираният състезател осъществи три такива срещу два на своя опонент и по този начин се класира за втория кръг на Мастърса в Рим, в който ще се изправи срещу Диего Шварцман.

Поставеният под номер 11 Пабло Кареньо Буста също имаше труден сблъсък на старта, ала не допусна изненада, надделявайки над друг сърбин, а именно Ласло Джере. Испанският клей специалист стартира с ранен пробив пасив, което беше решавашо за изхода на първия сет в полза на балканеца. Оттам насетне Буста беше пълен господар на случаващото се на корта и отпусна само четири гейма до края на съперника си - 4:6 6:3 6:1. В следващия кръг пък го очаква тежко препятствие, защото му предстои мач с един измежду Кей Нишикори и Фабио Фонини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим и Буста откриха победоносно кампаниите си в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | пабло кареньо буста | рим 2021 | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook