Алиасим и Хуркач са изненадващите шампиони на двойки в Париж!

от в 16:52 на 08.11.2020
Диана Андреева

Докато всички сме насочили погледи към Арена Армеец и Sofia Open, в Париж младият Феликс-Оже Алиасим и представителят на Полша Хуберт Хуркач спечелиха титлата на двойки, след трудна победа над Мате Павич и Бруно Соарес. "Хубеликс", както те самите наричат отбора си, се нуждаеше от близо два часа на корта, за да може с 6:7(3) 7:6(7) 10:2 да затворят мача в своя полза.

Двамата тенисисти за втори път играят заедно, като по пътя към триумфа те се справиха с първите, седмите и четвъртите поставени на турнира, а на финала победиха и шамипоните на US Open 2020.

Въпросът обаче, който всички български фенове си задават в момента е, дали след натоварената седмица в Париж, младият канадец няма да реши да се оттегли от Sofia Open, където в момента и втория най-високо класиран играч.

За да достигнат до титлата, Алиасим и Хуркач наваксаха сет изоставане, както и спасиха пет мач бола, като благодарение на невероятна игра от страна и на двамата тенисисти, те успяха да сложат подобаващ край на тази седмица. Павеч и Соарес от своя страна, въпреки по-големия си опит в каретата, бяха доста по-нерешителни и трудно смогваха на темпото на опонентите си, като това им коства и триумфа във френската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим и Хуркач са изненадващите шампиони на двойки в Париж! Диана Андреева
Теми:  
париж | феликс оже-алиасим | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook