Алиасим изигра почти перфектен мач и надделя над Димитров в Куинс

от в 16:47 на 20.06.2019
В


Солиден Феликс Оже-Алиасим спря Григор Димитров в дебютния мач на българина на тазгодишната надпревара в Куинс. Това стана факт след като канадецът през цялата среща сервира на изключително високо ниво и не допускайки нито един брейк след 6:4 6:4 записа своята първа победа на тревата в Лондон.Григор откри срещата по прекрасен начин и след уверен сервис гейм, в който наниза красив печеливш удар от форхенд и завърши с безкомпромисен смач, поведе в срещата. Алиасим набързо обаче отвърна и благодарение на 3 аса в своето подаване, които се оказаха достатъчни, макар допуснатите две двойни грешки, изравни. Българинът бързо си върна водачеството и с гръмотевичен форхенд пасингшот стигна дори до брейкбол в четвъртия гейм, ала тинейджърът се спаси с опсността благодарение на няколко мощни начални удара, а Димитров дори не получи шанс да влезне в разиграване.

Гришо обаче не допусна спад и отново поведе при 3:2, а плоският му бекхенд по правата работеше фантастично.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1141690175988424704?s=19

Все пак въпреки че Димитров продължаваше да бъде максимално агресивен с ретурите си, то къс ъпроуч и хубав минаващ от обратния удар на канадеца попречиха отново на Димитров да се добере до възможност за пробив, а Алиасим за пореден път взе сервси гейма си.За съжаление в следващия гейм, Феликс направи впчатляващо деми-воле, за да се добере до брейкшанс, а с двойна грешка на нашето момче това и стана факт.

Впоследствие първата ни ракета не се отчая и блесна в подаването си с печалившо драйв-воле и дебютен ас в срещата и по този начин и принуди Феликс да сервира при 5:4. Подавайки за сета, Алиасим трябваше да преглътне светкавичен ретур-уинър в първата точка от страна на хасковлията, но оттам насетне младокът взе нещата в свои ръце и с деветия си ас, в крайна сметка сложи точка на спора в първата част.

Вторият сет започна кошмарно за нашето момче след като той удряйки с рамката на ракетата пред празен корт първоначално изостана с 15:40, а впоследствие и след хубава атака на Алиасим бе пробит и натрупа ранен пасив. Все пак това не сломи българина и той успя да покаже характер и да се добере до точка за рибрейк, ала пореден ас в сметката на Алиасим отново спря Димитров от желания пробив. Последваха изключително безпроблемни геймове и за двамата, а за наше съжаление въпреки равностойната си игра, Григор така и не можеше да се добере до нови шансове за пробив, заради прекрасния сервис, с който Алиасим си служеше. За сметка на това поне повече източници на неприятности в неговите подавания не се виждаха, а той демонстрираше устойчивост в сервис геймовете си.При 4:3 най-после пред Димитров се показа светлина, защото след нова порция агресия на ретур, той успя да поведе 15:30, а дори двамата влезнаха в точка, където нашето момче можеше спокойно да атакува. Непредизвикана грешка обаче го лиши от възможността за два поредни брейкбола, а отново началния удар на Алиасим, въпреки че Григор стигна до дюс, го измъкна невредим от неприятностите.

Димитров все пак се добра до 5:4, ала безкомпромисен Феликс така и не даде шанс на нашето момче и след поредния категоричен сервис гейм затвори срещата в своя полза.


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Алиасим изигра почти перфектен мач и надделя над Димитров в Куинс В

Коментари

Следвайте ни в Facebook