Алиасим изненада сребърния медалист Хачанов; Рубльов записа обрат над Чилич

от в 22:25 на 18.08.2021
Валери Андреев

Феликс Оже-Алиасим надделя над Карен Хачанов след обрат. Младият канадец записа успех над руснака с 6:7(5) 6:3 6:4. Двамата изиграха доста равностоен двубой в игрови план, а сервисът на Оже-Алиасим беше нещото, което успя да наклони везните в негова полза. Той подава повече от убедително, не допускайки нито един брейк в хода на двубоя, като същевременно даде само един шанс за пробив на опонента си, който бе успешно неутрализиран.

През първата част изходът на сета беше решен благодарение на тайбрек, отишъл в сметката на сребърния медалист от Токио, ала във втория и третия до такъв не се стигаше, защото Алиасим съумяваше да пробие в самия край, като дори във втория стори това два пъти за 4:3 и 6:3. Така Феликс записа втора победа в Синсинати и си гарантира двубой срещу Матео Беретини.

Андрей Рубьов също допусна загуба на първия сет, ала впоследствие успя да се събере и категорично надделя над победилия Аслан Карацев в първи кръг - Марин Чилич. Това стана факт след 5:7 6:3 6:1, а руснакът, въпреки че отпусна едва 4 гейма в хода на последните два сета, то игрово далеч не успяваше да подчини намиращия се на 32 позиции зад него в ранглистата опонент.

През първия сет резултатът се развиваше напълно равностойно до 5:5, но там спад в играта на руския представител позволи на хърватина да излезе напред. Двамата сервираха на доста сходно ниво до края и на следващия сет, а въпреки че през втората част Рубльов съумяваше да задържи пробива си, натрупан като аванс още при първото подаване на Марин в сета, то той трябваше да наваксва пасив от 0:40 при 5:3, за да може да извоюва паритета. Впоследствие сервисът на Чилич претърпя пълна катастрофа и той инкасира два пробива в хода на решителната част, които приближиха руснака до крайния успех. В следващата фаза на надпреварата Рубльов ще премери сили с победителя от срещата между Гаел Монфис и Алекс Де Минор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим изненада сребърния медалист Хачанов; Рубльов записа обрат над Чилич Валери Андреев
Теми:  
андрей рубльов | карен хачанов | марин чилич | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook