Алиасим изнесе образцов двубой и оформи мач с Джокович; Рууд също с безупречен успех

от в 22:49 на 12.05.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим в последните седмици значително подобри представянето си на клей и заслужено достигна осминафиналите на Мастърса в Рим. Канадецът през днешния ден излезе на корта в двубой за място на четвъртфиналите срещу Маркос Гирон, който вчера поднесе изненадата, надвивайки Диего Шварцман. В хода на мача световният номер 9 имаше сериозно превъзходство по всички показатели и закономерно триумфира след 6:3 6:2. Във фазата на четвъртфиналите за Феликс предстои тежка битка срещу световния номер едно Новак Джокович.

Откриващите подавания за двамата състезатели се превърнаха в своеобразна битка помежду им, от която никой не излезе напред и равенството се запази. Постепенно сервиращите наложиха доминацията си, която бе нарушена в осмия гейм от Оже-Алиасим, реализирайки ключов пробив, като в идните минути записа дебютния сет на сметката си.

Стартът на втората част ни предложи скоростна размяна на брейкове, от която сериозен печеливш излезе канадецът, за да поведе със сет и 4:2. Световният номер 9 не срещна затруднения в оставащите минути, като увеличи предимството си с нов брейк и се поздрави с победата.

В друг двубой по-късно днес на надпреварата във ,,Вечния град" на корта се изправиха бившият полуфиналист от турнира Каспър Рууд и дебютантът Дженсън Бруксби. Норвежецът за пореден път блесна върху землената настилка, като контролираше случващото се и подпомаган от добре функциониращия си начален удар, за да стигне до победата след 6:3 6:4. Във фазата на четвъртфиналите за световния номер 7 предстои да срещне победителя измежду Рафаел Надал и Денис Шаповалов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим изнесе образцов двубой и оформи мач с Джокович; Рууд също с безупречен успех Мартин Петков
Теми:  
atp | дженсън бруксби | каспър рууд | маркос гирон | мастърс 1000 | Обзори | рим | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook