Алиасим надигра вдъхновения Тиафо и гледа уверено напред в Ню Йорк

от в 05:22 на 06.09.2021
Диана Андреева

Франсис Тиафо не успя да донесе радост на своите сънародници по трибуните и остана на крачка от място сред последните осем в US Open 2021. Представителят на домакините отстъпи на друг тенисист от следващото поколение в мъжкия тенис, а именно Феликс-Оже Алиасим. Мачът завърши 4:6 6:2 7:6(6) 6:4 в полза на световния номер 15 и му осигури сблъсък с една от изненадите на турнира - Карлос Алкарас.

Динамиката в мача бе наистина страхотна. Двамата тенисисти сътвориха точки, които със сигурност ще останат в историята, тъй като водени от желанието за победа, те "летяха" по целия корт и успяваха да отиграят топки, които едва ли някой е очаквал, че ще могат. Това бе едва първият двубой помежду им, но със сигурност ни предстоят още много подобни срещи и това е едва началото на интересно съпреничество.

Тиафо, подкрепян от феновете по трибуните още от началото на загрявката, реализира пробив именно в откриващия гейм на мача. Американецът нито за момент повече не пое инициативата в сета, като през цялото време бе в ролята на догонващ по време на разиграванията. Това обаче не бе от значение, тъй като Франсис, независимо от натиска от страна на Алиасим, така и не допусна рибрейк и в крайна сметка откри общия резултат в своя полза.

Двамата тенисисти бяха изтощени от високите обороти, на които се състезаваха до момента, затова разчитаха повече на пасивна игра във втората част. Стратегията им не даваше сериозен ефект и направи тениса на Артър Аш Стейдиъм еднообразен, но в един неочакван момент Алиасим нанесе пробив, а впоследствие и още един, за да може да възвърне паритетата в отделните части.

Двамата тенисисти продължиха да не влагат 100% от енергията си на корта, което водеше до нова доза безинтересни моменти, в които атлетите разчитат основно на началния си удар. До пробиви в сета така и не се стигна, което доведе до решителен дълъг гейм.

Тайбрекът бе далеч по-оспорван. Алиасим продължи да разчита на стабилния си сервис, докато Тиафо залагаше повече на изненадващите мощни отигрвания, пласирани по ъглите на игрището. Американецът се стремеше да поеме инициативата в разиграванията и да принуждава своя противник да се чувства безсилен, ала доза непредизвикани грешки костваха на Франсис скъпо и той отстъпи, изоставайки вече с 2:1 сета.

Подобно на откриващата част, последният сет в мача бе наистина под пара. Великолепни точки, страхотна атмосфера и силно желание за победа - това бяха само част от причините, поради които си заслужаваше почитателите на спорта да наблюдават този двубой. В крайна сметка обаче Тиафо така и не успя да навакса допуснатия ранен брейк, независимо от ниския процент вкаран първи сервис от страна на Алиасим и загуби срещата, оставайки близо до участие и в следващия кръг. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим надигра вдъхновения Тиафо и гледа уверено напред в Ню Йорк Диана Андреева
Теми:  
us open | феликс оже-алиасим | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook