Алиасим напусна Ролан Гарос след разочароващо поражение от Нишиока

от в 16:30 на 28.09.2020
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим затвърди неубедителната си форма, регистрирайки трето поражение в последните си четири двубоя. Канадецът бе тотално надигран от Йошихито Нишиока, който записа втори успех от също толкова мачове срещу този опонент. Японецът показа познатата си стабилност от основната линия и изчакваше неспирните неточности от друга страна на мрежата, за да триумфира със 7:5 6:3 6:3.

Двубоят далеч не вещаеше подобна развръзка, тъй като канадецът пръв поведе с пробив, но Нишиока реализира моментален рибрейк. Алиасим се измъкна от ситуация 0:40 в следващото си подаване, което наглед трябваше да му даде психологическото предимство, ала непоставеният играч бе на съвсем различно мнение и скоро имаше преднина в отделните части. Алиасим стартира отлично и във втория сет, само че играта му изведнъж претърпя пълен срив и той загуби седем поредни гейма.

20-годишният играч се разписа едва при пасив от два сета и 0:3 гейма, като това далеч не разколеба японеца, който увеличи разликата на 5:1, пласирайки печеливш бекхенд с отскок по диагонала. Поставеният под номер 19 се опита да сътвори обрат и дори имаше възможност да върне и втория брейк, но съперникът ми удържа на натиска и резонно стигна до победата, която му гарантира място във втория кръг на турнира и среща с местния представител - Уго Гастон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим напусна Ролан Гарос след разочароващо поражение от Нишиока Калоян Соколов
Теми:  
йошихито нишиока | ролан гарос | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook