Алиасим отмъсти на Гарин в Рио! Бедене и Дейиен също с успехи

от в 05:00 на 21.02.2019
В
Феликс Оже-Алиасим отмъсти на Кристиан Гарин за загубата си от чилиеца през изминалата седмица на турнира в Буенос Айрес, побеждавайки го този път на надпреварата от по-висока категория - АТР 500, в Рио. Младокът стори това след 7:5 6:4, като с развитието на мача Феликс доминираше събитията на корта все повече и повече. С победи ознаменуваха днешния ден също така Аляж Бедене, който се справи с местната звезда Тиаго Монтейро след рутинното 6:3 6:4, както и квалификантът Уго Дейиен, надделял над Роберто Карбайес Баена след 7:5 6:4.

 

Пробивите в срещата между Алиасим и Гарин не отсъстваха, като в средата на първата част станахме свидетели на цели четири поредни брейка; нещо, не особено типично за мъжки сблъсък.

И в двата пъти Алиасим повеждаше с пробив, но и позволяваше да бъде моментално настигнат след това.

Младокът обаче реализира нов пробив при 5:5, който този път бе затвърден, а с това първият сет отиде в неговата сметка. 

Във втория пръв проби чилиецът, но след маратонски гейм той допусна изравняване. Още повече, при ,,Тилдъновия гейм" Феликс съумя още веднъж да спечели гейм на ретур, повеждайки с 4:3.

С течението на втората част Алиасим играеше все по-добре и по-добре, а Гарин просто не намираше отговор на качествената игра на младия си съперник. Канадецът се защитаваше изключително умело, като същевременно се представяше повече от прилично и от атака, а това високо ниво, което Алиасим предлагаше, се оказа непреодолимо препятствие за чилийския тенисист.

Скоро резултатът стана 5:3, а Гарин все пак принуди опонента си да сервира за успеха в мача, но тогава Феликс бе абсолютно безкомпромисен и след четири брилянтни точки в своя полза младокът се класира на първия си четвъртфинал на турнир от АТР, където той ще се изправи срещу друг младок в лицето на Хауме Мунар.Аляж Бедене пък укроти домакинските страсти, като елиминира Тиаго Монтейро. Все пак пръв бразилецът нанесе пробив в срещата за 3:2, но последва моментален рибрейк от страна на Бедене.

Словенецът впоследствие съумя да пробие и още веднъж след продължително подаване на Монтейро, а след това и затвърди, печелейки своя четвърти пореден гейм, а с това - и откриващата част на двубоя.

Вторият сет се разви абсолютно идентично, като пръв представителят на домакините проби за 4:2, но последва мигновен рибрейк. След като затвърди рибрейка, Бедене проби още веднъж, с което си гарантира правото да сервира за мача.

Тогава последва изключително дълъг гейм, в който публиката се опита да подпомогне своя любимец възможно най-много, а крясъците по време на разиграванията станаха нещо обичайно в това подаване на словенеца. 

Първо Аляж достигна до три мачбола, които не бяха поредни, но след стабилна игра от основната линия Монтейро ги отрази. Впоследствие бразилецът достигна до три предимства в гейма за 5:5, но и те бяха заличени.

При четвъртия си мачбол най-накрая Бедене запази хладнокръвие и дочака грешка на левичаря, с което той спечели този мач, продължил малко под два часа.

 

Мачът между боливския квалификант Уго Дейиен и Роберто Карбайес Баена също бе качествен. Двамата тенисисти в първия сет играха солидно и не допускаха пробив до 4:3, когато Баена реализира първия брейк в мача и си издейства правото да отсервира частта.

Той обаче не се справи с тази задача, а боливиецът реализира рибрейк чак от осмата си възможност в гейма.

Впоследствие Дейиен изравни за 5:5, когато отново проби, а след като спечели четвъртия си пореден гейм, поведе и в сетовете.

Втората част започна с нов пробив за Уго, който изцяло доминираше събитията на корта. 

Не след дълго квалификантът си издейства и предимство от двоен пробив, като поведе с 4:0, печелейки своя осми пореден гейм в мача.

Баена обаче показа желание за борба и на своя страна спечели четири поредни гейма, изравнявайки резултата във втория сет.

Тъкмо когато изглеждаше обаче, че евентуално можем да станем свидетели на знаменит обрат, Дейиен реализира нулев пробив, а впоследствие и затвърди на 15, с което си гарантира успеха в този мач.

С тази си победа боливиецът се класира на четвъртфинал, където ще се изправи срещу гореспоменатия Аляж Бедене.

 

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Алиасим отмъсти на Гарин в Рио! Бедене и Дейиен също с успехи В

Коментари

Следвайте ни в Facebook