Алиасим отстрани Циципас от Куинс след рутинна победа

от в 17:26 на 21.06.2019
В
Феликс Оже-Алиасим постигна рутинна победа срещу първия поставен на турнира в Куинс - Стефанос Циципас. Канадският тийнейджър спаси всичките седем възможности за пробив, до които достигна неговият съперник, а от своя страна се възползва от три от общо петте си шанса, за да се поздрави с крайния успех след 7:5 6:2. По този начин Феликс записва пета победа срещу този опонент, след като по-рано през годината той надигра Циципас в Индиън Уелс, а двамата са се срещали и общо три пъти в юношеските надпреви, като всички тези двубои са отишли в сметката на канадския тенисист.

В началото на двубоя Алиасим срещна трудности в едно от подаванията си, след като младият канадец инкасира две двойни грешки. Все пак благодарение на няколко солидни отигравания Феликс отрази два поредни брейкбола, за да се опази от пробив, а Циципас, от друга страна, бе убедителен на начален удар с изключение на последния си сервис гейм в сета.

Тогава гъркът допусна няколко фрапантни неточности, за да даде два сетбола на своя опонент, като при втория такъв Стефанос предаде инициативата на Алиасим, който не трепна в този момент и така поведе в сетовете.

От тялото на първия поставен извираше явна неувереност и колебливост, която се пренесе и в началото на втората част, след като гъркът пропусна да реализира пробив в откриващия гейм на частта, а впоследствие и допусна нова доза неточности, костващи му ранен брейк пасив. Феликс пък само от това се нуждаеше, за да се отпусне още повече и да започне да реализира асове от втори сервис, както и безкомпромисни уинъри от основната линия. По този начин канадският тийнейджър скоропостижно поведе с 3:0 гейма.

В този момент Циципас поиска намесата на физиотерапевт поради болки в областта на дясното рамо, като това видимо помогна на гърка. След почивката Циципас прекрати негативната си серия от пет последователни загубени гейма, а при 3:1 той имаше и три точки за рибрейк, но в тези моменти Оже-Алиасим се уповаваше на изключително солидна игра и след поредица от уверени изпълнения той спечели продължилото си близо десет минути подаване.

Това означаваше, че шестият в света е реализирал нула от седем възможности за пробив през целия мач, което бе показателно за хладнокръвието, което Алиасим запазва в най-важните моменти на срещата, както и неувереността на Циципас. Скоро резултатът сочеше 5:2, когато Циципас допусна нови разочароващи грешки, а след бляскав ретур уинър Феликс реализира нов пробив, а с това той се и поздрави с успеха в двубоя.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим отстрани Циципас от Куинс след рутинна победа В

Коментари





Следвайте ни в Facebook