Алиасим отстрани "несериозния" Кирьос и продължава напред

от в 21:35 на 20.06.2019
В


Феликс Оже-Алиасим записа нова победа за деня и след като по-рано победи в два сета Григор Димитров, то сега в равностоен мач с едва един пробив надигра Ник Кирьос след 6:7(4) 7:6(3) 7:5.

През първата част доминацията на сервиращите бе пълна и рядко някой от тях влизаше в разиграване продлъжило повече от два-три удара, а когато това ставаше най-редовно виждахме красиви резмени на топката завършващи с печеливш удар от нечия от ракетата на двамата. В хода на сета двамата играчи не допуснаха да се стигне до нито един брейкбол на собствено подаване и по този начин закономерно се стигна до тайбрек.



В дългия гейм неуспешно воле на Ник даде ранен аванс на Феликс, ала грешка на младока беше фатална за преднината му и двамата си размениха полетата при 3:3. След размяната последваха нови точки диктувани от началните удари, ала тенденцията бе развалена от Кирьос, който привика съперника си на мрежата с добра къса и пласира хубав пасингшот, за да пробие. Последва неуспешен сервис отдолу, а второто подаване Ник затрудни Алиасим и той не успя да пласира ретура си в корта, като по този начин австралиецът имаше два сетбола. Още първият обаче беше достатъчен на Ник, защото той, реализирайки перфектна къса топка след добра атака, успя да прати първия сет в сметка си.

Втората част стартира по-добре за Ник, който откри сметката си с няколко светкавични комбинации сервис-воле. Австралиецът пласира поредица чудесни бекхенд ретури около основната линия, които му дадоха възможност да диктува разиграванията и притисна младока при 15:30. Тинейджърът реагира светкавично и със серия от неспасяеми начални удари изравни геймовете, като до 3:3 отново силовата игра вземаше връх над техничния тенис. В седмия гейм мач на Алиасим вкара завършващ бекхенд с голяма доза късмет, което вбеси Ник сериозно и нецензурните изрази заваляха от устата му, а няколко топки изхвърчаха в различни посоки на корта, но сякаш това му помогна да се концентрира и с две поредни съвършено изпълнени топки, впоследствие той съумя да се опази от пробив. В крайна сметка отново нищо не можеше да раздели двамата на корта и дойде ред на нов дълъг гейм.



В тайбрека ролите бяха разменени, а това се дължеше на ранната преднина, която Феликс успя да натрупа от 4:1. Кирьос върна единия минибрейк пасив, ала това нямаше никакво значение, защото служейки си добре със сервиса, канадецът не позволи изненади и затвори частта в своя полза.

Третия сет се разви аналогично на първия и двамата седяха доста делеч от мислите за пробиви, а всичко говореше за пореден тайбрек, въпреки че Кирьос значително повече беше започнал да  да се държи несериозно и да удря топките между краката, или да пуска демонстративни къси. Именно това реши изхода на мача, точно преди дългия гейм, защото когато подаваше за 6:6, Кирьос проведе две последователни силно несериозни разигравания и от 40:30, изведнъж предостави на Алиасим възможност да затвори мача, а младокът само това и чакаше, като с мощен бекхенд ретур по диагонала се справи с трудната задача и се класира напред.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим отстрани "несериозния" Кирьос и продължава напред В

Коментари





Следвайте ни в Facebook