Алиасим пред Tennis.bg за партньорството с Тони Надал и очакванията към себе си в Париж

от в 13:38 на 28.05.2021
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим е сред най-ярките млади таланти в света на тениса, но сезон 2021 до момента не е от най-успешните за канадския тенисист, който все още няма ATP титла и освен това загуби на старта в два от трите турнира от сериите "Мастърс" на червени таланти. Световният номер 21 обаче отскоро работи с Тони Надал, като целите пред него са много високи, а ето какво сподели самият състезател пред нас на първата си пресконференция на тазгодишния Ролан Гарос:

Феликс, какво е чувството да работиш с такава легенда в занаята като Тони Надал, който е извел Рафа до цели 13 титли в Париж и на какво наблягате в съвместната си подготовка, което да те отведе до следващото ниво в развитието ти?

- Да, разбира се, точно по тази причина работя с него, за да достигна максималния си потенциал, до момента подготовката ни не се различава много от това, което се е случвало с предните ми треньори, но сме много постоянни в работата си заедно и се надявам скоро да имаме подобаващи резултати.

Как един един играч влиза в т. нар "зона" и какво е чувството, когато си там?

- Чувствал съм се на това място неведнъж, това е моментът, в който самочувствието ти е на най-високото възможно ниво и имаш усещането, че не можеш да сбъркаш нито един удар. За мен това понятие се изпълва напълно, щом изпитваш перфектния баланс между увереност в изпълненията ти и същевременно си достигнал до най-високото си ниво на концентрация. Всеки състезател има подобни моменти, но при всеки те са с различна продължителност и работя върху това да се чувствам по този начин възможно най-често.

Усещаш ли повишаване на очакванията към теб, откакто направи тези промени в екипа си?

- Не мисля, че нещо се променя за мен. Цял живот съм имал много високи очаквания към себе си и съм искал да печеля големите трофеи, а Тони е просто човек, който да ми помогне за постигането на тези цели. Който обаче си мисли, че ще спечеля Ролан Гарос веднага, след като сме стартирали съвместното си сътрудничество, то не е особено запознат с тениса - завърши младата надежда на спорта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим пред Tennis.bg за партньорството с Тони Надал и очакванията към себе си в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | Пресконференции | ролан гарос | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook