Алиасим: Преди исках автограф от Федерер за подарък, а сега ще играя срещу него

от в 14:02 на 16.06.2021
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим споделя един и същи рожден ден с Роджър Федерер, но приликите не се изчерпват дотук, защото младият канадец е сред най-талантливите състезатели в Тура и определено се стреми да постигне поне част от успехите на Маестрото. Днес 20-годишният играч ще има честта за пръв път да се изправи срещу един от най-великите тенисисти в историята, а ето какви бяха мислите му непосредствено преди сблъсъка:

"Все още не съм срещал Роджър в официален двубой. Преди няколко години тренирахме заедно в Дубай, само че не сме провеждали двубой в турнирна обстановка. Разбира се, в Хале той ще бъде фаворитът, но тва е един отличен шанс за мен да се тествам и да разбера колко всъщност е добра играта ми на трева.

"Спомням си как моята майка искаше да ми подари картичка с автограф на Федерер за осмия ми рожден ден, ала така и не успя да се снабди с нея. Аз обаче успях да срещна Роджър в Монреал точно девет години по-късно и беше наистина специално да видя един от моите идоли" - припомни си Оже-Алиасим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим: Преди исках автограф от Федерер за подарък, а сега ще играя срещу него Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер | феликс оже-алиасим | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook