Алиасим с успех в 3 тайбрека, Юмбер с изненадваща петсетова загуба

от в 22:31 на 30.08.2021
Тея Кръстева

Световният номер 15 Феликс Оже-Алиасим записа трудна победа на старта на тазгодишния US Open, след като надделя в 4 сета и 3 тайбрека над руснака Евгени Донской с резултат 7:6(0) 6:3 7:6(1) 7:6(8). По този начин 21-годишният канадец си осигури място във втория кръг на последния Шлем за годината, където ще се изправи срещу стартиралия от пресявките испанец Барнабе Миралес, който по-рано днес отстрани сънародника си Фелисиано Лопес.

Откриващата част бе изключително равностойна, като единственият по-интересен момент се разви в 6-ия гейм, когато канадецът достигна до 3 точки за пробив, само че не успя да материализира нито една от възможностите си. Логично изходът от сета трябваше да се реши в тайбрек, където поставеният тенисист не остави никакви шансове на своя опонент - 7:0.

Развоят на втория сет обаче пое в различна посока, тъй като Феликс Оже-Алиасим предаде подаването си и инкасира изоставане от 1:4. Руснакът не позволи на именития си съперник да се завърне в резултата и не слред дълго паритетът в отделните части бе възстановен - 1:1.

В третия сет поставеният под номер 12 в основната схема инкасира ранен брейк и дори се наложи да посреща за оставане в частта - 4:5. Точно тогава Оже-Алиасим намери сили, реализирайки рибрейк за 5:5, а малко по-късно успя да отмъкне и решителния гейм, с което отново излезе една глава по-напред в резултата - 2:1.

Решителният сет не предложи особена драма, тъй като и двамата тенисисти хладнокръвно опазваха своите сервис геймове. По подобие на първата и третата част, и този път развръзката трябваше да се реши в тайбрек, където руснакът Евгени Донской дори достигна до сет пойнт, но така и не успя да се възползва от открилата се пред него възможност, допускайки обрат - 10:8.

Световният номер 26 Уго Юмбер записа изненадваща загуба на старта на US Open, след като отстъпи в пет сета на германеца Петер Гойовчик. Намиращият се под номер 141 в световната ранглиста демонстрира по-добра игра и напълно заслужено намери своето място в следващата фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу сърбина Душан Лайович.
Откриващата част премина напълно под диктовката на 23-годишния французин, който отпусна само един-единствен гейм на своя съперник - 1:6. Втората част изглеждаше по същия начин, само че този път ролите бяха разменени и далеч по-ниско ранкираният състезател бе поелият инициативата на корта.

Германецът Гойовчик пренесе разцвета в играта си и в третата част, където отмъкна подаването на имения си съперник на два пъти. Уго Юмбер за пореден път обаче показа, че е боец, и с последни сили навакса изоставане от 3:1 в четвъртия сет, а впоследствие успя на свой ход да реализира брейк за 7:5, който да изпрати изхода на мача в решителна част.

Петер Гойовчик нанесе първия удар в сета, печелейки преимущество от 4:2 гейма. 21-годишният французин все още не бе преклонил глава, достигайки до 3 поредни точки за рибрейк и изравняване на резултата за 4:4, само че 32-годишният представител на Германия умело се защити и не след дълго можеше да празнува с една от най-големите победи в кариерата си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим с успех в 3 тайбрека, Юмбер с изненадваща петсетова загуба Тея Кръстева
Теми:  
феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook