Алиасим спечели битката на младото поколение и изхвърли Циципас от надпреварата!

от в 22:35 на 09.03.2019
В
Феликс Оже-Алиасим спечели битката на "следващото поколение", надиграваки друг голям талант в лицето на Стефанос Циципас - 6:4 6:2

Двубоят започна с уверени начални сервис геймове за двамата тенисисти, но в следващото си подаване Стефанос първо пресили форхенда си, а след отличен бекхенд по диагонала Аласим достигна до брейкбол.

https://twitter.com/doublefault28/status/1104478487635681280?s=19

Гръкът взе следващото разиграване благодарение на чудесен начален удар, ала канадецът се възползва от втората възможност, която бе оползотворена след сбъркан защитен удар от Циципас.

Феликс стартира опита си да затвърди пробива с поредица от мощни форхенди, но няколко последователни неточности дариха шанс на балканеца за мигновен рибрейк. Стефанос обаче не се справи със задача, като изкара обратния си удар с милиметри в аут, макар да бе достигнал до скъсеното воле на опонента си.

Оже-Алиасим редуваше страхотни уинъри със странни пропуски, ала все пак с ас сложи край на този маратонски гейм в който тинейджърът отрази пет точки за пробив.

Оттам насетне младоците заиграха изключително темпово, а зрителите ставаха свидетели на динамични размени в които често нещата се решаваха с два или три удара. В крайна сметка докрая на сета нямаше изненади и канадецът задържа аванса си, което го прати на печелившата страна.

Във втората част Оже-Алиасим продължаваше да е много стабилен от дъното на корта и дочакваше пропуските от ракетата на Циципас, които идваха без забавяне, а след три такива вкупом от дланния му удар, Стефанос сдаде сервиса си и вече изоставаше с 1:3.

Това даде допълнителна увереност на 18 годишният състезател и той влизаше все по-смело в корта, а бройката на завършващите му удари непрестанно растеше.

Световният номер 10 все пак не се предаваше и поддържаше интригата, като най-после видяхме така характерните му излизания към мрежата.

В шестия гейм Феликс бе на път да върна противника си в мача, тъй като допусна две двойни грешки, но издържа стоически в последвалите две размени и се доближи само на два гейма от успеха.

Алиасим продължаваше да се представя великололепно, а Циципас се озова в ситуация 0:40, след като бе разминат с бекхенд по правата, а секунди по-късно с умерена агресия канадецът стигна до втори брейк.

След почивката, тинейджърът не трепна сервирайки за мача и по този начин регистрира първа топ 10 победа в кариерата и си гарантира място в третия кръг.

https://twitter.com/TennisTV/status/1104479137199243269?s=19

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим спечели битката на младото поколение и изхвърли Циципас от надпреварата! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook