Алиасим за очакванията си в София, любовта към музиката и промяната в своя щаб

от в 16:10 на 10.11.2020
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим пристигна вчера в България, а днес даде своята първа медийна изява в София, където отговори на въпросите на родните и чуждестранни журналисти:

За предстоящата надпревара:

- Очаквам да се представя силно, да се наслаждавам на играта си, поставен съм под номер 2 и вече изиграх 3 финала през сезона. Надявам се да имам възможност да покажа най-доброто от себе си тук и да получа шанс да спечеля титлата. Здрав съм и се чувствам отлично физически.

За необикновената година:

- Тази година беше интересна. Трудно ми бе да си планирам графика си и трябваше да се нагаждам според ситуацията, но навярно ще свикна догодина. Това бе година на израстване и придобиване на нови знания. Смятам, че се подобрих ментално и физически, така че се надявам скоро да постигна и желаните резултати.

За спечелената титла при тандемите в Париж:

- Изобщо не очаквах да достигна до титлата в Париж, досега не бях успявал да спечеля два поредни мача на ниво АТП при двойките. Истината е, че имахме и малко късмет на финала, отразявайки няколко мачбола. С Хуберт се разбираме добре и имаме отлична комуникация на корта, но не сме си представяли никога да си тръгнем заедно с трофея. 

За любовта му към музиката:

- Винаги съм се наслаждавал на музиката. Свиря на пиано от много време насам, а хората в моето семейство също винаги пеят при възможност, така че това е нещо специално за нашата фамилия.

За чувството да бъдат поставени под номер 1 и 2 с неговия приятел Денис Шаповалов и има ли шанс да създадат собствен музикален проект:

- Да, с Денис говорихме през миналата седмица, че ще е хубаво да си дадем шанс да поиграем още една седмица и евентуално да завършим сезона по силен начин.

Едва ли ще създадем нещо заедно с него. Аз свиря само за забавление, докато той издава собствена музика и тя е съвсем различен стил. Имаме други планове към момента и това надали ще се случи в близко бъдеще.

За това дали би се изненадал, ако му бяха казали предварително, че първата му титла на ниво ATP ще бъде на двойки:

-  Наистина щях да се изненадам, ако ми бяха казали, че първата ми титла ще бъде на двойки. Псоледната ми такава бе спечелена на Чаланджър преди над 2 години. Шансовете не бяха големи първата ми титла да дойде при каретата, но чувството си остава чудесно.

За скорошната му раздяла с неговия треньор Гийом Маркс:

- Гийом бе мой много добър приятел, само че усетих как партньорството ни вече се изчерпва и не мога да постигна повече с него. Говорих със семейството си и взех това тежко решение, което се надявам да бъде правилното.

За това дали един евентуален канадски финал би направил София специално място за канадския тенис:

- Да, би било страхотно двамата с Денис да сме на финал. Това би бил първи такъв случай за нас на такова ниво и София определено би се превърнало в един запомнящ се град за нас и феновете у дома.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алиасим за очакванията си в София, любовта към музиката и промяната в своя щаб Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | Пресконференции | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook