След трисетови битки: Двама от фаворитите в Хале стартираха с победи!

от в 18:43 на 14.06.2022
Владислав Риждов

Феликс Оже-Алиасим започна обещаващо сезона си на трева и достигна до 1/2-финалите в Хертогенбош, където бе спрян от бъдещия шампион Тим Ван Райтховен. През тази седмица деветият в света продължава с изявите си върху зелената повърхност, като по-рано днес откри кампанията си на АТР 500 турнира в Хале, където надигра американеца Маркос Гирон с 6:3 5:7 6:3.

Двамата имаха равен старт на срещата и показаха завидна успеваемост при собствените си сервис геймове, за да задържат паритета непроменен през първите четири гейма. След това канадецът започна постепенно на намира слабите места на съперника си и навлезе във впечатляващ режим на корта, спечелвайки 11 поредни точки на сметката си, за да поведе с 4:2. Въпреки очевидната си доминация Алиасим все пак имаше и момент на спад, но го преодоля, и завърши подобаващо откриващата част.

Вторият сет също се развиваше по вкуса на четвъртия поставен, като той се откъсна напред с 4:2 и по всичко изглеждаше, че най-вероятно ще запише чист успех на старта. Тогава обаче канадецът претърпя срив и Гирон получи възможността да се закачи в сблъсъка. Нисичкият американец пък се възползва по чудесен начин от ситуацията и спечели безапелационните шест поредни гейма, с които изравни общия резултат.

А развоят на сблъсъка можеше да се превърне в истински кошмар за Алиасим, след като той бе на прага на брейк и в началото на решителния сет, но се спаси. Това явно е дало допълнителен импулс на канадеца, който възвърна силните си мигове на корта и в средата на сета реализира пробив, който се оказа с цената на крайния успех. Във втория кръг Феликс ще се изправи срещу още един представител на САЩ - Макензи Макдоналд.

Друг от топ поставените, Хуберт Хуркач, също трябваше да премине през американско препятствия в откриващия си мач в Германия, но успя да се наложи в три сета над Максим Креси и се присъедини към Алиасим в следващата фаза на турнира - 6:4 4:6 6:4.

Двубоят стартира с лек превес за по-високоранкирания играч, който можеше много рано да си осигури комфортен аванс в резултата, но американецът се спаси от ранно изоставане. Все пак пробивът за Хуркач бе факт гейм по-късно, когато полякът пропиля нови три възможности, преди от четвъртия си опит да вземе преимущество пред опонента си. Впоследствие нищо вълнуващо не се случи на корта, след като и двамата играчи демонстрираха изключителните начални удари, с които разполагат, и така единственият брейк в частта се оказа достатъчен за петия в схемата да се оттегли с преднина в общия резултат.

По абсолютно идентичен начин се развиха действията и след подновяването на играта. Сервиращите останаха непоколебими в собствените си подавания и така се стигна до края на сета, когато отново един единствен брейк щеше да реши съдбата му. Този път обаче той бе на сметката на Креси, който намери пролука в полето на съперника си и го пречупи в последния възможен миг, за да остави вратичката си към евентуален обрат открехната.

Такъв изглеждаше, че е по-вероятно да не видим, тъй като Хуркач стартира по-уверено последната част и още в дебютните минути имаше аванс от 0:40, но паритетът се запази непроменен. Настойчивите акции от страна на световния номер 12 обаче бързо му донесоха позитиви и в седмия гейм той извоюва своето, повеждайки с 4:3, преди окончателно да сложи успешен край на битката.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След трисетови битки: Двама от фаворитите в Хале стартираха с победи! Владислав Риждов
Теми:  
атп | обзор | тенис турнир в хале | феликс оже-алиасим | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook