Алисън Риск спаси пет мачбола и победи Бертенс на финала в Хертогенбош!

от в 16:03 на 16.06.2019
В
Алисън Риск демонстрира изключителна психическа устойчивост и воля за победа! След фамозен обрат и общо пет спасени мачбола американката триумфира на турнира в Хертогенбош, надигравайки първата поставена и представителка на домакините - Кики Бертенс, след крайното 0:6 7:6(3) 7:5, като по този начин Риск се поздрави с втората титла в своята кариера.

Срещата започна отлично за Кики, като напълно закономерно холандката успя да затвори толкова категорично първия сет, записвайки ,,геврек" в своя полза. Тя през цялото време диктуваше разиграванията от дъното на корта, карайки Риск да греши поради многото агресия и добрата си защита, а в комбинация с това и силното разнообразие в играта ѝ и мощните сервиси затвърдиха надмощието ѝ многократно.

Във втория сет серията на Кики продължи и тя успя да открие частта с ново свое подаване и както всичко за холандката вървеше перфектно, опитвайки се да смени рязко посоката тя се подхлъзна неприятно и получи разтежение в обастта на абдукторите. Последва близо 10-минутна пауза, а тя дори трябваше да напусне корта, за да бъде превързана. Все пак Бертенс се завърна на корта, а контузията почти по никакъв начин не ѝ повлия и въпреки че тя допусна да загуби първи гейм в срещата, все пак играейки изключително солидно, тя скоро отново поведе с пробив. Последва обаче спад в нивото на Бертенс, която допусна връщане на пробива и изравняване за 4:4, преди все пак представителката на домакините да се добере на гейм от триумфа. Кики достигна до три отделни мачбола в последвалия гейм, но три изключително дръзки и същевременно качествени похода на Риск към мрежата заличиха тези възможности, а скоро паритетът наново беше възстановен.

При 6:5 в полза на Бертенс нидерландката достигна до нови два мачбола, но отново Риск в тези моменти бе като стена на мрежата, непозволявайки на съперничката си да затвори двубоя. Така се стигна до дълъг гейм, в който пропуснатите възможности явно се отразиха на Кики, която набързо изостана с 0:3 точки. Американката продължи да подлага опонентката си под напрежение, като нейният аванс от минипробив бе константен, а при 5:3 тя дублира предимството си, преди да затвори тайбрека в своя полза.

В решаващата част Бертенс обаче за сетен път поведе първа в резултата, пробивайки и скоро затвърждавайки за 3:1. Риск обаче отново се добра до равенство за 3:3, когато дъжд прекъсна мача за около час. След възобновяването на играта в двете се превъплатиха своеобразни майстори на началния удар, тъй като тенисистките преплаваха изключително безпроблемно през подаванията си. Всъщност от 3:3 до 6:5 в полза на американката спечелените точки на ретур бяха само две - нещо съвсем нетипично за женския тенис. Именно при втория си гейм за оставане в срещата обаче Бертенс се пропука, набързо изоставайки с 15:40. Тя не показа психическата устойчивост, която съперничката ѝ демонстрира през изминалия сет и загуби двубоя още при първия мачбол на Риск.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алисън Риск спаси пет мачбола и победи Бертенс на финала в Хертогенбош! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook