Алкарас: Аз съм Nº1, но шансовете ми на Уимбълдън не са големи, защото Новак ще е там

от в 13:14 на 26.06.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас беше изиграл едва шест професионални двубоя на трева преди началото на миналата седмица и съществуваха сериозни въпросителни дали младокът ще бъде толкова успешен и на най-старото тенис покритие. Испанецът обаче направи зрелищно дебютно участие на ATP 500 състезанието в Куинс и заслужено вчера се превърна в новия шампион на турнира, а с това си върна и водачеството в световната ранглиста. Все пак 20-годишният тенисист остава здраво стъпил на земята и макар да вярва в шансовете си за триумф на "свещената трева", то отдава далеч по-голямо предимство на 7-кратния шампион - Новак Джокович:

"Уимбълдън е най-красивият турнир в Тура. Това е надпревара, която наистина ми се ще да спечеля някой ден. Засега съм изиграл само 11 мача на трева в кариерата си, така че тепърва трябва да прекарам повече часове върху настилката, за да придобия нужния опит. Същевременно в момента се чувствам много уверен, че ще бъда сред фаворитите за титлата, след като спечелих трофея в Куинс и победих някои страхотни състезатели.

Разбира се, то шансовете ми не са големи, защото Новак ще бъде там. Напълно ясно е, че той е големият фаворит на Уимбълдън. Аз обаче се чувствам много по-добре на тревата, отколкото в началото на седмицата и ще се опитам да задържа това на ниво на игра, за да имам шансове да го победя" - сподели Алкарас във вчерашната си шампионска пресконференция.

Припомняме ви, че самият Джокович фаворизираше Карлитос преди началото на Ролан Гарос, но именно сърбинът сложи край на участието на доскорошния номер едно, а сега младокът явно е решил да използва хитрините на своя по-опитен колега и да прехвърли напрежението изцяло върху него.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Аз съм Nº1, но шансовете ми на Уимбълдън не са големи, защото Новак ще е там Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook