Алкарас: Аз съм млад човек, който изживява една мечта; целя се в титла от Шлема

от в 09:56 на 04.04.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се превърна в най-младия шампион на Мастърса в Маями, след като вчера изнесе поредния си невероятен двубой във Флорида, за да преодолее съпротивата на Каспър Рууд в последователни сетове. Испанецът прави истински фурор през 2022-ра и вече най-големите титли изглеждат напълно достижими за него, а ето какви бяха емоциите на младока непосредствено след неговата най-ценна победа досега в кариерата:

"Случващото се е невероятно. Нещата се развиват невъобразимо бързо. Целта ми беше да вляза в топ 15 до края на сезона и съм невероятно щастлив, че трудът ми се отплаща по такъв невероятен начин. Знаех, че Каспър е страхотен играч и няма да ми бъде никак лесно. Той притежава много мощен форхенд, но аз се опитах да го натискам през цялото време на бекхенд и не му позволих да доминира в хода на срещата. Също така използвах отлично ударите си по правите, които имаха ключово значение за победата.

Щастлив съм, че моят треньор е тук и видя как вдигам първата си Мастърс титла. Хуан Карлос (Фереро) преживя много трудна седмица, но намери сили да бъде с мен днес и именно на него дължа шанса да стоя пред вас с този трофей. Истината е, че аз съм просто един млад човек, който изживява своята мечта. Сега обаче предстои сезонът на клей и трябва да остана фокусиран. Вече преизпълних целите си за годината и мога да играя още по-освободено, а защо не и да спечеля титла от Големия Шлем, колкото и да изглежда трудно към този момент" - завърши тийнейджърът.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Аз съм млад човек, който изживява една мечта; целя се в титла от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook