Алкарас: Джокович няма как да бъде узявим; просто сме свикнали да печели всеки един турнир

от в 14:02 на 18.04.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас за известно време се беше фиксирал сериозно върху Новак Джокович и не отричаше, че следи всяка една стъпка на сърбина, докато двамата се бореха за върха в световната ранглиста. През този сезон обаче нещата са малко по-различни, защото световният номер едно все още няма нито един изигран финал и мнозина специалисти отбелязат, че Джокович не прилича на себе си в последните месеци. Алкарас обаче е много далеч от мисълта да отписва най-успешния играч в историята на тениса и отговори следното, когато беше запитан дали Джокера му се вижда по-уязвим от обикновено:

"Новак никога не може да бъде уязвим. Да, вярно е, че резултатите му напоследък не са изключителни, но кой играч би отказал да е полуфиналист на Аустрелиън Оупън и Мастърса в Монте Карло? Това всъщност въобще не са лоши представяния, само че просто сме свикнали да го виждаме как печели почти абсолютно всичко, а и самият той има такава нагласа, което го кара бъде критичен към играта си и това по-скоро му пречи в момента.

Виждали сме го и друг път да започва по-бавно на клея и постепенно да подбрява представянето си, достигайки до своята топ форма на Ролан Гарос. Най-добрите играчи са способни да обърнат нещата в своя полза по всяко едно време и това ги отличава от всички останали - заяви шампионът от Уимбълдън пред "La Vanguardia".

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Джокович няма как да бъде узявим; просто сме свикнали да печели всеки един турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook