Алкарас: Днес имах още един съперник вътре в мен; правя крачки назад в ментален аспект

от в 06:39 на 30.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас направи един от най-слабите мачове в цялата си кариера и допусна шокиращо поражение във втория кръг на US Open от Ботик ван де Зандсхулп. Нидерландецът правеше много слаб сезон и букмейкърите оценяваха шансовете му на 30:1 в срещата с Карлитос, но чудото стана факт и испанецът загуби шансове да триумфира с трета поредна "мейджър" купа, а очевидно неговото ментално състояние не е цветущо, откакто загуби в спора за златния медал в Париж от Новак Джокович.

"През целия мач се борех със себе си в главата ми. В тениса играеш срещу съперник, който иска абсолютно същото като теб - да спечели. Трябва да си възможно най-спокоен, за да мислиш по оптимален начин на корта и да правиш точните неща. Днес имах още един противник вътре в мен самия.

Сблъсках се с множество емоции, които не можах да контролирам. След някои точки се чувствах отлично, но след отново отново се сривах, когато загубех дадено важно разиграване. Беше същинска въртележка в съзнанието ми. Не мога да си го позволя, ако искам да постигна големи неща. Трябва да се подобря и да взема нужните уроци. Изненадан съм от менталното си състояние. Вместо да се подобрявам в този аспект, то аз направих няколко крачки назад в този аспект.

Чувствал съм се така само няколко пъти в своята кариера и винаги говоря, че трябва да се поуча от подобни срещи, но това очевидно не се случва и нещата си остават същите. Това е проблемът. Трябва да реагирам своевременно, защото днес беше твърде късно, когато се опитах да го направя. Длъжен съм да намирам решенията на корта в подобни трудни ситуации, за да прогресирам.

Не знам какво повече да кажа в момента. Ботик игра много добър тенис и не ми даде почти никакви лесни точки. Очаквах да греши повече и бях изненадан. Не знаех какво да правя на корта и не повиших нивото си в нито един момент. Равнището ми беше едно и също от началото до края, като не беше по никакъв начин достатъчно, за да си дам шансове за победата. Не усещах добре топката и направих прекалено много непредизвикани грешки.

"Тенис календарът е тежък. Взех си няколко дни почивка след Олимпиадата и мислех, че ще ми бъдат достатъчни, но не бяха" - призна бившият шампион на своята пресконференция.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Днес имах още един съперник вътре в мен; правя крачки назад в ментален аспект Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook