Алкарас е категоричен: Ако Федерер ми предложи да ми бъде треньор, ще му откажа

от в 15:55 на 13.02.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас често е засвидетелствал възхищението си към легендарния Роджър Федерер, посочвайки го за своя идол от детството. Въпреки това обаче в скорошно интервю за La Nacion младият испанец заяви как не би приел евентуално предложение на швейцареца да му стане треньор, като причината за това е, че тийнейджърът е изключително привързан към своя настоящ наставник в лицето на Хуан Карлос Фереро, с когото работят от 2019-а насам и на когото младокът дължи всичките си успехи до този момент.

"Федерер е Лионел Меси на тениса, имайки предвид колко приятно е да го наблюдаваш в действие и колко лесно изглежда всичко. Обичам да гледам Роджър на корта. Като дете по цял ден гледах най-добрите моменти от неговите двубои, не пропусках мач с негово участие.

Обожавам Федерер и искрено му се възхищавам за всичко, което е направил, но ако ми предложи да ми стане треньор, ще му откажа. Хуан Карлос Фереро е моят втори баща и не бих го заменил за никого. Съжалявам, че никога не ми се отдаде възможност да се изправя срещу Роджър, но погледнато от друга страна, то 0:0 е по-добър общ баланс от 0:1", сподели световният №2.

Припомняме, че Алкарас бе принуден да се откаже от участие в турнирите в Австралия заради контузия в крака, получена по време на тренировка. Роденият в Мурсия тенисист предстои да направи завръщането си на корта в АТР 250 надпреварата в Буенос Айрес, където е първи поставен и ще стартира от втория етап, изправяйки се срещу победителя от срещата между Фабио Фонини и Ласло Джере.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас е категоричен: Ако Федерер ми предложи да ми бъде треньор, ще му откажа Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | роджър федерер | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook