Алкарас: "Фед 05" ли? Все още съм далеч от това ниво; той правеше невъзможното възможно

от в 13:15 на 23.09.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас почти собственоръчно донесе купата Лейвър на съотборниците си от европейския тим, печелейки 8 от 13-те си точки за селекцията на Бьорн Борг. Испанецът просто не можеше да бъде спрян в решителния мач за титлата, където интригата напълно отсъстваше и Тейлър Фриц просто нямаше шанс да се противопостави на своя съперник, който правеше такива изпълнения, че дори останалите големи шампиони не можеха да повярват на какво стават свидетели.

Точно това беше причината от Световния отбор да започнат да се обръщат към испанеца с прозвището "Фед 05", правейки препратка към 2005-та година, когато Роджър Федерер изиграва най-силния сезон в историята на модерния тенис, печелейки 81 от 85-те си изиграни мача, като дори има мачболи в 3 от загубените си срещи.

Самият Алкарас обаче категорично отрече да е дори близо до нивото на Маестрото отпреди 19 сезона и сам сподели какво вдъхновение е бил швейцареца за него през годините, а всичко това се случи пред самия Федерер, който с жестове изразяваше несъгласието си с прекалената скромност на Карлитос, но видимо се радваше да чуе всичко това от устата на вероятно едно от бъдещите величия в тениса.

"Все още съм прекалено далеч от това ниво. Надявам се един ден да го достигна, но засега това ми изглежда невъзможно, така че от "Света" ще трябва да променят прякора ми, защото "Фед 05" винаги ще си остане за Роджър. Той е първият играч, който започна да прави невъзможното да изглежда възможно с отиграванията си. Наблюдавал съм го толкова много в детството си и съм се опитвал да го имитирам. Точно той е причината да се опитвам да правя удари в мачовете си, чрез които да се опитам хората да се наслаждават на играта" - признава Карлитос.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: "Фед 05" ли? Все още съм далеч от това ниво; той правеше невъзможното възможно Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook