Алкарас: Григор е много опасен и талантлив играч; ще си извлека поуките от миналата загуба

от в 12:35 на 27.03.2024
Калоян Соколов

Карлос е играчът в най-добра моментна форма изобщо и изглежда повече от готов да осъществи първия си "Слънчев дубъл" в кариерата. Шампионът от Инидъл Уелс пренесе победната си инерция в Маями и досега няма загубен сет в турнира, като определено ще бъде в ролята на фаворит по време на 1/4-финалния си сблъсък с Григор Димитров. Световният номер две обаче е много добре запознат с качествата на българина, от когото загуби през миналия сезон в Шанхай и е наясно, че го очаква още една много сериозна битка с него:

"Загубих последния си мач с Димитров в Шанхай. Знам, че той е много талантлив играч и е много тежък съперник. Неговият слайс със сигурност ще ме затрудни на този корт, но ще се опитам да покажа най-добрата си игра и да се поздравя с успеха.  Към момента съм в много добрър професионален и личен период. Индиън Уелс беше повратен момент, защото отново започнах да се чувстам щастлив и спокоен на корта. Изключително доволен съм от представянето си в мача с Музети, тъй като се представих на много високо ниво във всички компоменти.

Голямата разлика с Шанхай е по-отношение на топките, които там са много много тежки, докато там са по-устойчиви. Ще анализирам внимателно последния ни сблъсък с Григор и ще извлека небоходимите поуки какво съм направил добре и къде съм се провалил. Моята цел е да поема инициативата и да не му позволя да играе своята игра, защото тогава той е много опасен. Сигурен съм, че и двамата ще дадем най-доброто от себе си и предстои да видим какво ще се случи" - коментира 2-кратният "мейджър" носител на последната си пресконференция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Григор е много опасен и талантлив играч; ще си извлека поуките от миналата загуба Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | карлос алкарас | маями | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook