Алкарас: Искам хората да научат името ми, а не да бъда познат като новия Надал

от в 15:52 на 23.02.2022
Диана Андреева

Карлос Алкарас е смятан от мнозина за най-обещаващия млад състезател. Испанският талант все още не е навършил 19 години, но за сметка на това вече разполага с две АТР титли и от тази седмица е почетен член на челната 20-ка в световната ранглиста. Почитателите на тениса определят Карлос като следващия Рафаел Надал заради сходния стил на игра и отношение към спорта, но самият тинейджър сподели наскоро, че подобни сравнения не му се харесват и се надява хората да престанат с тези си изказвания. След успеха си в Бразилия Алкарас проведе кратко интервю за списание Men's Health, в което засегна любопитни теми, а ето и най-интересното от изказването му: 

"Не чувствам, че съм нечий наследник. Искам да бъда известен като Карлос Алкарас, а не като следващия Рафа Надал. Целта ми е хората да научат името ми. Винаги съм вярвал, че най-важно е да си човечен, независимо от успехите и парите си. Това мото ми помага да остана здраво стъпил на земята във всяка една ситуация. 

Искам близките и познатите ми да продължат да ме наричат Карлитос, защото това винаги е бил моят прякор. Не желая изведнъж да започнат ми казват Карлос, защото съм пораснал или защото съм тенисист. Аз съм си детето, което винаги съм бил." - завършва Алкарас. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Искам хората да научат името ми, а не да бъда познат като новия Надал Диана Андреева
Теми:  
карлос алкарас | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook