Алкарас: Изкарах късмет, че Джокович не можеше да участва на US Open

от в 18:12 на 14.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович не бе допуснат до участие на тазгодишния US Open заради изискването да предостави документ за премината ваксинация при влизането си в САЩ, с какъвто той не разполага. Това в комбинация с неучастието на Роджър Федерер и ранното отпадане на Рафаел Надал увеличи шансовете на младото поколение за триумф в Ню Йорк. Най-добре от ситуацията успя да се възползва 19-годишният Карлос Алкарас, който извървя целия път до титлата и същевременно с това се изкачи на върха на световната ранглиста, превръщайки се в най-младия тенисист, оглавявал подреждането.

В последното си интервю пред The New York Times младият испанец коментира въпросните постижения, като не пропусна да спомене отсъствието на Джокович като една от основните причини да успее да вдигне дебютен трофея от Големия шлем в неделя.

"Не искам да отнемам от заслугите си, но е факт, че задачата на Надал, Джокович и Федерер е била по-трудна, защото са играели по едно и също време. Изкарах късмет, или както искате го наречете, че Джокович не можеше да участва на US Open. Всички имат различни гледни точки, но това е реалността. Новак не бе допуснат да се включи в много турнири, докато Рафа продължи да играе, макар и не през цялата година.

Както казах обаче, не трябва да отнемам от заслугите си. Играя през целия сезон, направих страхотни двубои и турнири, работих наистина усърдно, за да бъда в състояние да постигна всичко, което се случи", сподели настоящият водач в световната класация.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Изкарах късмет, че Джокович не можеше да участва на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook