Алкарас: Крампите нямат общо със загубата; Синер ме изненада с нивото си и беше по-добър

от в 11:48 на 02.04.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас изигра поредния си изумителен мач от началото на сезона, но и това не беше достатъчно за него да преодолее съпротивата на Яник Синер, който се поздрави с успех във вероятно най-зрелищния мач за 2023-та и така се класира за финалния сблъсък в Маями. По този начин световният номер едно пропусна шанса си да се превърне в най-младия състезател постигал "Слънчев дубъл" в историята на тениса, а това ще му коства първата позиция в ранглистата на ATP, която отново ще бъде заета от Новак Джокович. Алкарас обаче отново доказа, че мисли много зряло за своята крехка тенис възраст от 19 години, като не пропусна да изкаже суперлативи към опонента и очевидно е успял да намери положителната страна на допуснатото поражение:

За двубоя и какво е направило разликата между двамата:

- Беше много оспорван мач. Имах своите възможности да пробия в края на втория сет и да сервирам за крайната победа, но със Синер винаги се получават страхотни битки. В крайна сметка мачът беше много силен от страна и на двама ни.

За физическите му проблеми в третия сет:

- Отидох до тоалетната за няколко минути между сетовете и тази пауза не се оказа добра идея, макар че сам я провокирах. Двубоят беше много тежък от физическа гледна точка и започнах да крампирам. Това обаче далеч не е причината за загубата, защото постепенно крампите преминаха и просто Яник беше по-добър от мен.

За това дали мрази повече да губи, отколкото обича да печели:

- Когато загубя даден мач, то никой не може да говори с мен в следващите 20 минути. Тогава не съм на себе си и не спирам да се оплаквам, но след това започвам да мисля за всички други позитивни неща, които са ми се случили досега през сезона и постепенно хубавото измества лошото в главата ми.

За това дали мисли за загубеното първо място в ранглистата и пропуснатата възможност да осъществи "Слънчев дубъл":

- Това е просто един загубен финал. Не мисля за всички останали нещо около това. Имам достатъчно време, за да се боря отново за постигането на всички тези цели. В момента мисля единствено затова как да подобря равнището си и да спечеля следващия път, когато играя срещу Синер.

За енергията на публиката в мачовете му със Синер и усетил ли е нещо по-различно в играта на съперника:

- Действително усещам публиката по различен начин, когато се изправям срещу Яник. Мисля, че много хора по света гледат нашите мачове, защото винаги са страхотни за наблюдаване. Усетих великолепна енергия и любов от феновете, когато изоставах в резултата и това е наистина важно за мен. Яник беше невероятен от самото начало и ме изненада с това колко добре играеше. Очаквах нивото му малко да спадне с напредването на срещата, но подобно нещо изобщо не се случи.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Крампите нямат общо със загубата; Синер ме изненада с нивото си и беше по-добър Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | маями | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook