Алкарас: Легнах си след първите два сета на Джокович, но нямах съмнение, че ще обърне

от в 14:58 на 03.09.2023
Калоян Соколов

128 състезатели през тази година се борят за трофея на US Open при мъжете, но определено двама от тях се открояват и всеки си мечтае да види поредния зрелищен финал между Новак Джокович и Карлос Алкарас. Вчера обаче бяхме напът да се разминем с възможността да проследим подобен двубой в Ню Йорк, защото Джокович изоставаше с 0:2 сета в мача си срещу своя сънародник Ласло Джере, но за пореден път демонстрира невероятната си борбеност и се поздрави с успеха.

Изглежда самият Алкарас пък се е вълнувал от развитието на двубоя, защото призна, че е изгледа известна част от него, като очевидно в нито един момент не се е съмнявал, че неговият най-голям конкурент ще намери сили да обърне нещата в своя полза.

Гледах първите два сета и след това трябваше да спя. Когато обаче си лягах, то си мислех, че Новак със сигурност ще осъществи обрат. Той отново доказа, че е един от най-великите в историята. Видях, че това е неговият седми обрат от 0:2 сета в кариерата - същинска лудост. Невероятно е на 36 години да прави също, което е правил в 20-те си години. Трябва да му отдадем уважение заради това, защото е наистина възхитително - сподели световният номер едно на последната си пресконференция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Легнах си след първите два сета на Джокович, но нямах съмнение, че ще обърне Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook