Алкарас: Мечтая да бъди финалист в Шлема от дете; сега просто ще се насладя на момента

от в 10:19 на 10.09.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се доказа като лидер на следващото поколение и едва ли някой би оспорил твърдението, че именно той е най-талантливият играч сред младата генерация от тенисисти. Тийнейджърът обаче демонстрира, че освен всичко друго притежава и шампионски характер, надделявайки в три последователни 5-сетови мача на US Open. По този начин Алкарас се класира за финалния двубой на турнира, където ще срещне Каспър Рууд, а ето какво сподели самият испанец веднага след драматичния си успех над Франсис Тиафо в полуфиналната фаза:

За двубоя с Тиафо, емоциите след него и физическото му състояние:

- Беше невероятен мач за мен. Представих се отлично срещу Франсис, който през тези две седмици показва най-добрия си тенис. Чувството да спечелиш подобна битка и да бъдеш на финал от Големия шлем е невероятно. Физически съм много добре, макар че точно сега изпитвам известно количество умора. Изключително съм щастлив, защото мечтая за този момент от дете. Винаги съм вярвал, че здравата работа се отплаща в един момент и това време настъпи.

За чувството да се изправи срещу Рууд в пряк двубой за първото място:

- Първата позиция в ранглистата е близо, но същевременно и толкова далеч от мен. Сега просто ще се насладя на възможността да се боря за дебютната си титла от Големия шлем и ще мисля чак след това за класирането.

За атмосферата и усещането да играе пред подобна публика:

- Беше невероятно. Насладих се на изживяването, макар че 70 процента от зрителите подкрепяха Франсис, но аз чувах само останалите 30 процента. На "Артър Аш" винаги се създава неповторима атмосфера и за мен е удоволствие да изиграя толкова много мачове на този корт в хода на турнира.

За физическата му трансформация през последната година:

- В момента съм значително по-подготвен. Миналият сезон имах само един петсетов мач преди началото на US Open и силите ме напуснаха по време на тогавашния ми четвъртфинал тук, което ме принуди да се откажа. Сега вече имам много повече дълги мачове зад гърба си и далеч повече вложени часове във фитнеса, така че съм напълно уверен в тялото си.

За милите му след пропуснатия мачбол и загубен четвърти сет:

- Мислех си как трябва задължително да приключа мача в четири сета. Беше наистина тежък момент за мен. Можех да реализирам мачбола с рутинен форхенд, а не да правя къса топка. Същевременно знаех, че трябва да остана спокоен, защото петият сет е напълно нов мач и мога да го спечеля, ако продължа да играя на същото ниво.

За отношенията си с Каспър Рууд:

- Играл съм два пъти с него и го познавам добре. Споделяли сме много моменти по време на турнирите и сме си говорили често във времето. Той е много добър човек и още по-добър играч. В момента показва страхотен тенис и трябва да бъда на най-високото си равнище, за да го победя.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Мечтая да бъди финалист в Шлема от дете; сега просто ще се насладя на момента Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | интервюта | карлос алкарас | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook