Алкарас: Моята цел е да надмина рекорда от 24 титли в Големия шлем на Джокович и не го крия

от в 17:08 на 10.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас може да е само на 21 години, но вече има успехи, с които редица топ играчи не биха могли да се похвалят за цялата си кариера. Новият шампион на Ролан Гарос вече е най-младият тенисист с "мейджър" титли на всички различни настилки и в много отношения превъзхожда постиженията на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, когато те са били на същата възраст.

Точно това провокира журналистите да попитат световния номер 2 дали се е прицелил към рекорда от 24 титли в Големия шлем на Новак Джокович, а изглежда Карлитос не се притеснява да си поставя възможно най-големите възможни цели в спорта и не отрече това, че се стреми да стане най-успешния играч в историята.

За най-специалната му титла от Големия шлем:

- Това е труден въпрос. Първата ми титла на US Open беше изключително специална, защото след нея станах номер едно в света. Постигнах едновременно две неща, за които мечтая от дете. Впоследствие пък спечелих Уимбълдън по невероятен начин, надигравайки Новак в онзи 5-сетов мач. Това вероятно е най-паметният двубой за мен досега. Все пак бих избрал точно тази титла от Ролан Гарос, знаейки през какво трябваше да премина през последния месец, за да играя тук. Постоянно обсъждахме дали мога да тренирам или не, имаше много съмнения по пътя и мога смело да кажа, че съм най-горд именно с този трофей.

За това дали може да надмине и стреми ли се към рекорда от 24 титли в Големия шлем на Новак Джокович:

- Не знам. Надявам се, защото това е моята цел. Никога не съм го крил. Вчера говорих с Хуан Карлос (Фереро) и той ми каза как ми предстои да се боря за третата си титла от Шлема, като сам би трябвало да осъзнавам какво означават 24-те титли на Ноле, имайки предвид всичко, през което трябваше да премина, за да имам шанса да спечеля трета такава. Наистина е невероятно постижение, но гледам да не мисля твърде много за този рекорд. Просто искам да продължа по същия начин и накрая ще видим колко спечелени Големи шлема ще имам в края на своята кариера. Би било прекрасно да бъдат повече от 24, но сега планирам просто да се насладая на третата си купа.

Източник: Tennis Up To Date

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Моята цел е да надмина рекорда от 24 титли в Големия шлем на Джокович и не го крия Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook