Алкарас: Надал е причината да бъда тенисист; винаги съм го гледал и съм му подражавал

от в 06:54 на 11.10.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас допусна неочаквано поражение от Томаш Махач, което прекъсна серията му от 12 поредни победи. Голямата новина на деня обаче беше отказването на Рафаел Надал от тениса, а не отпадането на Алкарас в 1/4-финалите на Мастърса в Шанхай и логично журналистите се поинтересуваха дали Карлитос е бил афектиран от емоционалното обръщение на своя идол, а той сподели следното по темата:

"Честно казано, не можах да повярвам, когато изгледах видеото. Със сигурност обаче това не афектира играта ми в мача. Не съм се разсейвал с мисли в тази посока и бях изцяло концентриран върху двубоя си, а не върху отказването на Рафа. Същевременно не крия, че ми беше трудно да приема новината, когато я разбрах. Бях в абсолютен шок. Хубавото е, че видях видеото около час преди мача, за да мога да го приема и да го забравя до началото на 1/4-финала ми.

Това е много трудна новина за приемане от целия тенис свят, а на мен ми е още по-трудно, защото Надал е моят идол, откакто започнах да играя тенис. Винаги съм го гледал и съм се опитвал да му подражавам, като именно той е причината да искам да бъда професионален тенисист. Чувствам, че в известен смисъл го губя и ми е тежко да приема този факт, така че ще се насладя максимално на неговите последни мачове.

Сега ни предстои да играем заедно в Саудитска Арабия и на финалите за Купа "Дейвис", така че ще се насладя максимално на времето си с него. Жалко е за тениса и за мен, че Рафа вече няма да го има" - коментира Алкарас по време на последната си пресконференция в Шанхай.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Надал е причината да бъда тенисист; винаги съм го гледал и съм му подражавал Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook