Алкарас: Надал е способен да намира опциии на корта, които остават незабелязани за мен

от в 19:05 на 12.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас ще се завърне в игра през тази седмица. Световният номер три участва в паметен финал на Олимпиадата, но се оказа на губещата страна срещу Джокович и завоюва сребърния медал. Впоследствие испанецът се отдаде на кратка почивка и пропусна Мастърса в Монреал, но сега е готов да се завърне на корта в Синсинати, където достигна до спора за титлата през миналия сезон, като отново беше спрян от Джокович.

Сърбинът обаче ще отсъства от състезанието, а Яник Синер имаше някои здравословни проблеми, което превръща 21-годишния тенисист във фаворит за титлата. Карлитос призна, че неговата голямата цел е в края на сезона да се завърне под номер едно в световната ранглиста и наглед шансовете му за подобно изкачване са много добри, имайки предвид, че той не спечели нито един трофей във втората половина на 2023-та.

"Първата позиция е винаги огромна цел за мен, когато не се намирам на нея. Фокусиран съм върху това да играя най-добрия си тенис на всеки един турнир, в който участвам и така да спечеля достатъчно точки, за да бъда на върха на ранглистата в края на годината. Миналата година по това време имах неособено добри резултати и смятам, че този път съм в позиция да направя далеч по-добра втора половина на сезона. Надявам се в края на годината да вдигна трофея за световен номер едно, но съм сигурен, че не само аз имам тези амбиции и предстои да видим какво ще се случи" - споделя Алкарас пред медиите в Синсинати.

Ибериецът също така говори за партньорството си на Олимпииадата със своя тенис идол Рафаел Надал, което в крайна сметка приключи с поражение на четвъртфиналите от американския тандем Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

"Мисля, че се представихме много добре, имайки предвид, че и двамата не сме специалисти на двойки. Завършекът на турнира беше малко разочароващ, защото смятам, че имахме сили за нещо повече, но в крайна сметка изпълних една мечта и бях на корта заедно с моя идол.

Той винаги запазваше присъствие на духа, дори когато изоставахме значително в резултата и ме напътстваше. Честно ми казваше как нищо не е загубено и сега е шансът да ги накараме да почувстват напрежението. Начинът, по който Рафа вижда играта ме изуми. Често той намира опции на корта, които за мен остават незабелязани и това ми показа, че има по какво да работя в тази насока" - завърши пресконференцията на втория поставен в Охайо.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Алкарас: Надал е способен да намира опциии на корта, които остават незабелязани за мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook