Алкарас: Напускам с високо вдигната глава, знаейки, че не съм далеч от титла от Шлема

от в 11:41 на 01.06.2022
Мирела Николова

 

Карлос Алкарас пристигна на Ролан Гарос като фаворит №1 на букмейкърите, но през вчерашния ден походът му към трофея бе спрян едва на четвъртфиналите от Александър Зверев. Преди началото на надпреварата испанецът сам заяви, че се чувства готов да триумфира на турнир от Шлема, и изглежда, че вчерашното поражение далеч не е разколебало младока, който по време на пресконференцията си след сблъсъка отново подчерта, че е близо до това да изпълни голямата си цел.

"Трябва да си взема поука. Имам върху какво да работя до следващия турнир от Големия шлем, но бих казал, че не съм далеч от трофей на подобна надпревара. Смятам, че играя на необходимото ниво, имам увереността, че мога да спечеля "мейджър" титла или следващия път поне да се класирам на полуфиналите. Днешният мач беше труден и много равностоен. Мога да кажа, че не започнах добре, а на четвъртфиналната фаза на турнир от Шлема, когато играеш срещу най-добрите играчи в света, това е недопустимо. 

Напускам корта и турнира с високо вдигната глава. Борих се до последната точка, до последната секунда и съм горд с това. Насладих се на двубоя, въпреки че загубих. Да бъда пред толкова голям брой зрители, да бъда част от тези големи турнири, да играя на подобен корт, е невероятно преживяване за мен. Тренирам именно за тези моменти - да играя на най-големите надпревари срещу най-добрите. Искам да изкажа благодарностите си към публиката и разбира се, към хората, които ме подкрепяха до последната секунда", завърши тийнейджърът.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Напускам с високо вдигната глава, знаейки, че не съм далеч от титла от Шлема Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook